Apple a ajutat peste 32.000 de elevi și peste 9.000 de profesori cu programul ConnectED

1
590

Apple a anunțat astăzi că programul ConnectED la care s-a alăturat în urmă cu doi ani a avut un impact pozitiv în viețile a peste 30.000 de elevi din Statele Unite ale Americii, după ce a donat produse în valoare de peste 100 de milioane de dolari către școlile și profesorii din țară.

În anul școlar curent sunt 32.145 de elevi înscriși la școli publice care au primit iPad-uri de la Apple pentru a le susține educația. Acestora le vor preda profesori de pe produse similare, ținând cont de faptul că Apple a donat un total de 9.042 de Mac-uri și tablete iPad către personalul didactic din școli. Dispozitivele tuturor vor fi conectate la internet mulțumită aceleiași companii, care a ajutat la instalarea a peste 300 km de cablu de internet în școlile americane.

Împreună cu echipamentul, Apple a trimis Specialiști în școlile din întreaga țară pentru a-i ajuta pe administratori, profesori și elevi să învețe să folosească tehnologia de care dispun la potențialul ei maxim. Aceștia au petrecut mai bine de 4.400 de ore în școlile unde au fost detașați pentru a se asigura că toată lumea a înțeles cum să utilizeze echipamentele  noi.

În total, Apple anunță că sunt 66 de școli către care a donat iPad-uri, Mac-uri și alte echipamente pentru a susține procesul de învățare.

Apple s-a alăturat programului ConnectED în 2014, susținând astfel inițiativa prin care președintele SUA, Barack Obama, a propus marilor companii din IT să susțină instituțiile educaționale donând produse și servicii cu o valoare totală de 750 de milioane de dolari. Alte companii înscrise în acest program sunt Microsoft, AT&T și Verizon (ultimii doi sunt operatori de telefonie mobilă din SUA).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.