Apple doneaza institutiilor de invatamant iPad-uri si alte produse in valoare de 100 de milioane de dolari

0
171

ipad-biology-textbook-johan-larsson

La sfarsitul lunii ianuarie, Barack Obama, presedintele Statelor Unite ale Americii, a tinut un discurs despre starea natiunii in cadrul caruia a anuntat pe scurt derularea unui program educational denumit ConnectED, prin care Statele Unite, impreuna cu marile companii din industria tehnologiei, isi propun sa ofere elevilor acces la internet de mare viteza in urmatorii cinci ani. Casa Alba a anuntat in cursul acestei saptamani ca isi propune sa conecteze 99% din elevii si studentii americani la internet de mare viteza in urmatorii cinci ani prin noul program. Companii precum Apple si Microsoft, precum si cei mai mari trei operatori americani: Verizon, AT&T si Sprint au anuntat sustinerea acestui program.

Impreuna, companiile din tehnologie vor dona produse si servicii in valoare totala de 750 milioane $, totul pentru a oferi copiilor acces la o educatie in rand cu vremurile in care traim. Apple va dona produse in valoare totala de aproximativ 100 de milioane de dolari, elevii anumitor scoli urmand a primi iPaduri ori Mac-uri pentru a putea studia. In doi ani, 15.000 de scoli si 20 de milioane de studenti vor beneficia de programul educational, iar acesta este un lucru care nu poate decat sa ne bucure pe toti. Apple este o companie cunoscuta pentru sustinerea dezvoltarii sistemelor de invatamant si deschiderea unor noi orizonturi pentru copii talentati care isi pot pune in valoare abilitatile avand acces la un minim de resurse.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iqEIBDPqWLU]

Barack Obama este un cunoscut fan al produselor Apple, folosindu-si dreptul de veto pentru a anula o decizie judecatoreasca ce impunea companiei din Cupertino sa retraga din vanzare cateva produse populare pe teritoriul Statelor Unite. De asemenea, presedintele american a declarat in trecut ca si-ar dori sa foloseasca iPhone, dar nu ii este permis din motive de securitate. Cu toate acestea, intr-o vizita pe care a facut-o astazi unei scoli americane, Obama a imprumutat iPad-ul unui elev pentru a filma cateva catre intr-o sala de clasa.

Probabil ca ai nostri copii vor avea nepoti pana cand in Romania elevii si studentii vor avea dotate clasele cu computere si tablete si nu se va mai invata dupa manuale pe care le-au studiat, in unele cazuri, bunicii atunci cand au fost la scoala.

 

Sursa: Blogul oficial al Casei Albe

- Reclamă -