Apple reincepe productia de iPhone 4 pentru India, Brazilia si Indonezia

0
110

verizon-iphone-4

In luna ianuarie va spuneam ca Apple isi doreste sa reinceapa productia de terminale iPhone 4 pentru a le vinde pe pietele aflate in curs de dezvoltare, in care pretul ridicat al telefonului ii tine departe pe multi oameni. Daca atunci va spuneam ca Apple doreste sa repuna in vanzare iPhone 4 pe piata din India, iata ca acum aflam ca terminalul urmeaza sa fie vandut si in alte doua piete cu numere mari de locuitori: Indonezia si Brazilia.

Cea mai noua informatie in acest sens vine de la The Economic Times, care citeaza trei directori care cunosc planurile companiei, sugerandu-ne faptul ca mutarea este facuta pentru a revitaliza vanzarile de iPhone pe cele trei piete, dar si pentru a creste cota de piata a iPhone. Publicatia americana ne indica faptul ca Foxconn a reinceput deja productia de iPhone 4, un lucru fara precedent. iPhone 4 a fost lansat in anul 2010 si retras de pe piata in toamna anului trecut, dupa ce au fost lansate iPhone 5s si iPhone 5c, iar iPhone 4s a ramas telefonul accesibil al companiei.

In cazul in care va intrebati cat costa un iPhone 4 cu 8GB spatiu de stocare in India, ei bine, 22.900 de rupii indiene (adica 360$). Practic, acest dispozitiv va fi cu mai bine de 50% mai ieftin decat iPhone 5s, cel mai scump iPhone comercializat in momentul de fata. Cu toate acestea, iPhone 4 nu a fost scos din vanzare din China nici dupa lansarea iPhone 5s si iPhone 5c, iar adaugarea dispozitivului pe cateva piete cu un numar mare de consumatori este logica.

 

Sursa: The Economic Times

- Reclamă -