Cele mai recente date statistice furnizate de Slice Intelligence arată că iPhone 7 Plus se vinde mult mai bine decât iPhone 7 în Statele Unite ale Americii.

Conform raportului bazat pe facturile electronice primite de peste 32.000 de clienți ce fac parte din baza de date a firmei de cercetare a pieței, în primele 48 de disponibilitate, 55% dintre clienți au comandat un iPhone 7 Plus, iar restul de 45% au comandat modelul mai mic.

Dacă cifrele reflectă realitatea, atunci aceasta este prima dată când modelul de iPhone „Plus” a fost mai popular decât cel de 4,7 inchi. Anul trecut, spre exemplu, iPhone 6s Plus a fost ales de 41% dintre cei care comandaseră noul model de iPhone, în timp ce în 2014 doar 35% dintre cei care comandaseră noua generație de iPhone au ales modelul de 5,5 inchi (respectiv iPhone 6 Plus).

Trecând mai departe, aflăm din datele statistice ale celor de la Slice Intelligence că 55,9% dintre clienții care au precomandat un iPhone 7 sau un iPhone 7 Plus au mai cumpărat în perioada 2014-2016 un iPhone nou. 34% dintre aceștia nu au mai cumpărat vreun telefon inteligent nou în această perioadă, iar restul au făcut upgrade de la un Samsung, LG sau Motorola.

În ceea ce privește culorile preferate, deși griul stelar a dispărut de pe iPhone, culorile înlocuitoare – negru și negru lucios – i-au luat locul devenind cele mai populară. Dintre cele două, negrul mat este cel mai popular, fiind ales de 46% dintre cei care au precomandat iPhone 7/7 Plus. Negrul lucios a fost ales de 23% dintre clienți, iar pe locul al treilea vine surprinzător rozul auriu, ce a fost ales de 15% dintre cei care au precomandat noua generație de iPhone. Mai puțin populare sunt auriul și argintiul, care au fost alese de 9%, respectiv 8% dintre clienți.iphone-7-culori

În fine, firma de cercetare a pieței ne spune că nu ar trebui să fim surprinși de spațiul de stocare, în condițiile în care la ultimele trei lansări de iPhone, peste 60% dintre clienții care le-au precomandat în primele 48 de ore au ales versiunea de mijloc. Și acum majoritatea clienților (67%) au ales versiunea de mijloc de iPhone 7 și iPhone 7 Plus, respectiv cea de 128GB. Surprinzător este că versiunea de 256GB este mai populară decât cea de 32GB, chiar dacă este mai scumpă cu 200$. Se pare că 19% dintre clienți au comandat această versiune, în timp ce numai 14% au ales-o pe cea cu 32GB de stocare.iphone-7-stocare-popularitate

Slice Intelligence urmărește facturile electronice primite de peste 4,2 milioane de clienți care cumpără online în Statele Unite ale Americii, baza sa de date fiind probabil cea mai mare dintre companiile de acest tip din SUA.

Datele furnizate acum de firma de cercetare au fost oarecum confirmate de către Apple. Deși a refuzat să prezinte totalul vânzărilor de iPhone din weekendul lansării, gigantul american a anunțat zilele trecute că niciun iPhone 7 Plus nu va fi disponibil în ziua lansării în magazinele sale, ceea ce înseamnă că cererea pentru acest model este foarte mare.

Mai multe date privind lansarea de iPhone 7 și iPhone 7 Plus veți găsi pe site-ul web al celor de la Slice.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.