La 24 de ore după ce a publicat primele versiuni beta de iOS 10.1 și macOS 10.12.1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania Apple a exitins în această seară disponibilitatea lor și la utilizatorii de rând care sunt înscriși în programele publice de testare. iOS 10.1 public beta 1 și macOS 10.12.1 public beta 1 sosesc la o săptămână, respectiv două zile distanță față de versiunile finale de iOS 10 și macOS 10.12.

Toți utilizatorii care s-au înscris în programul public de testare al iOS 10, respectiv macOS 10.12 vor primi cele două actualizări pe dispozitivele lor și le vor putea instala accesând Configurări>General>Actualizare software, respectiv Mac App Store>Actualizări. În cazul în care nu ai mai instalat anterior o versiune beta publică de iOS/macOS pe dispozitivul tău iPhone, iPad sau Mac, vei putea să te înrolezi acum de pe site-ul web al companiei Apple pentru a primi iOS 10.1 sau macOS 10.12.1. Desigur, fiind versiuni beta, instalarea lor nu este indicat a se face pe dispozitivele principale, ci doar pe cele de rezervă. Mai multe detalii cu privire la procesul de înrolare și instalare a unei versiuni beta publice de iOS, respectiv macOS sunt oferite în tutorialele către care fac trimitere linkurile de mai jos (informațiile sunt pentru iOS 10 și macOS 10.12, însă sunt valabile și pentru iOS 10.1 și macOS 10.12.1):

iOS 10.1 introduce pe iPhone 7 Plus modul „Portret” despre care s-a vorbit încă de la conferința de prezentare. Mod Portret a fost creat pentru a imita acea profunzime superficială a câmpului ce poate fi surprinsă cu aparatele DSLR, unde subiectul este scos în față prin încețoșarea tuturor elementelor din fundal.

Cele două camere din iPhone 7 Plus capturează imagini diferite, acestea fiind ulterior scanate de procesorul de semnal imagine integrat. Ulterior, tehnicile de învățare automată sunt folosite pentru a recunoaște persoanele și/sau imagini de prim plan, păstrând persoanele și obiectele principale fără nicio modificare și aplicând un efect de încețoșare/„bokeh” peste fundal.

Modul Portret este o caracteristică unică pe iPhone 7 Plus întrucât acesta este singurul iPhone cu doi senzori, iar două imagini realizate cu obiective diferite sunt necesare pentru a crea o hartă de adâncime. Deocamdată, pentru restul utilizatorilor de iPhone și iPad nu știm decât că iOS 10.1 aduce corecturi de erori și mici îmbunătățiri (inclusiv în privința performanțelor de ansamblu).

Cât despre macOS 10.12.1, ei bine această actualizare pare a fi una axată în special pe corecturi de erori și îmbunătățiri în privința performanțelor. Singura noutate descoperită aici este albumul Poze dedicat fotografiilor realizate în mod Portret.

Data de lansare a versiunilor finale de iOS 10.1 și macOS 10.12.1 nu este cunoscută până la ora actuală, însă vor mai trece câteva săptămâni bune până când toată lumea se va putea bucura de ele.

- Reclamă -