Facebook Messenger 89.0 pentru iPhone si iPad introduce compatibilitate cu o caracteristica importanta din iOS 10

0
686

Aplicația Messenger a Facebook a fost actualizată la sfârșitul acestei săptămâni la versiunea 89.0, o versiune care, pe lângă obișnuitele corecturi de erori, introduce compatibilitate cu o caracteristică importantă din iOS 10.

Mai precis, noua versiune de Facebook Messenger pentru iPhone și iPad este compatibil cu noul SDK CallKit din iOS 10. Disponibil doar pe dispozitivele care au această versiune a sistemului de operare instalată, noul framework permite aplicațiilor terțe de tip VoIP să afișeze pe ecranul de blocare și celelalte ecrane din iOS aceeași interfață de apel precum cea standard. Astfel, începând de acum toate apelurile Messenger primite vor afișa câteva informații ale utilizatorului Messenger care te apelează împreună cu comutatoare precum „Mut”, „Tastatură” și „Difuzor”. De asemenea, aplicația Facebook va afișa și obișnuitul glisor de răspuns care, odată acționat, te va duce direct în Messenger (codul de acces trebuie introdus, dacă ești pe ecranul de blocare).

Mai mult, utilizatorii de iPhone care dețin și mașini sau sisteme aftermarket compatibile CarPlay vor vedea apelurile Messenger într-o interfață similară cu cea a apelurilor FaceTime sau clasice. De asemenea, utilizatorii de iPhone vor vedea în aplicația Telefon toate apelurile Messenger recepționate, efectuate și ratate, ele fiind marcate ca atare.

Facebook Messenger nu este prima aplicație care integrează SDK-ul CallKit, WhatsApp Messenger lansând încă de săptămâna trecută o actualizare de compatibilitate cu acest SDK și cu SiriKit. Deocamdată, aplicația Facebook Messenger nu este compatibilă și cu SiriKit (un alt framework, care permite folosirea asistentului virtual personal Siri pentru a efectua unele acțiuni în aplicațiile de la terți).

Actualizarea la versiunea 89.0 a Facebook Messenger poate fi efectuată de pe dispozitivele iPhone și iPad cu iOS 8.0 sau o versiune ulterioară (pentru a beneficia de caracteristicile privind apelarea va trebui să ai instalat iOS 10). Actualizarea se efectuează accesând App Store>Actualizări de pe dispozitivele compatibile.

  • Facebook Messenger pentru iPhone, iPad și Apple Watch – Gratis – Descarcă acum

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.