Instagram 9.3 pentru iPhone și iPad – actualizare este disponibilă pe App Store

0
281

Păstrând ritmul impresionant al actualizărilor, Instagram a publicat pe App Store o nouă versiune a aplicației oficiale pentru iPhone, iPod touch și Apple Watch. Iar noutățile aduse de aceasta nu sunt deloc de neglijat.

În primul rând, noua versiune a Instagram pentru iOS face un pas mare în încercarea de a proteja utilizatorii de abuzul onlne, extinzând disponibilitatea instrumentului de moderare a comentariilor. Denumită „Moderare comentarii”, noua caracteristică prezentă în setările aplicației le va permite utilizatorilor să oprească acele comentarii care conțin cuvinte ori expresii raportate deseori ca fiind jignitoare. Mai mult, în cazul în care lista implicită nu este suficient de cuprinzătoare, fiecare utilizator are la dispoziție un câmp unde pot scrie cuvintele și expresiile pe care nu doresc să le vadă în comentariile lăsate de urmăritori și nu doar la fotografiile și videoclipurile proprii.

Introdusă lunile trecute doar pentru câteva persoane publice, caracteristica reușește să facă minuni, eliminând automat de la tine de pe profil toate comentariile ce conțin expresii ori cuvinte considerate de tine sau comunitatea Instagram a fi jignitoare sau abuzive.

Anterior era mult mai dificilă moderarea comentariilor de către persoanele cu mulți urmăritori, întrucât acestea trebuia să șteargă comentariile unul câte unul. Desigur, instrumentul de ștergere, precum și cele de raportare și blocare sunt în continuare disponibile ca alternative sau complinitoare pentru noua caracteristică de filtrare a comentariilor.

Separat de caracteristica de moderare, versiunea 9.3 a Instagram face disponibil zoom-ul al cărui introducere era anunțată la începutul lunii. Mulțumită acestei caracteristici, utilizatorii vor putea efectua un gest de ciupire pe orice fotografie sau poză din flux, profile sau Explorare, pentru a o mări. De asemenea, pentru Povești, actualizarea introduce posibilitatea de a modifica, culoarea textelor – fie prin glisarea culorilor de deasupra tastaturii, fie prin atingerea îndelungată pe cercul colorat.

Actualizarea la versiunea 9.3 de Instagram poate fi efectuată de pe App Store>Actualizări folosind orice dispozitiv iPhone sau iPod touch cu iOS 8.0 sau ulterior.

  • Instagram pentru iPhone și iPod touch – Gratis – Descarcă acum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.