Decizia Apple de a elimina jackul de căști din iPhone 7 și iPhone 7 Plus este foarte controversată, ea supărându-i pe mulți dintre cei care intenționează să își achiziționeze unul dintre cele mai recente modele de iPhone.

În cadrul conferinței de prezentare a noii generații de iPhone, oficialii Apple au explicat că jackul a fost eliminat pentru a elibera spațiul de la interior ocupat de acesta și pentru a putea îmbunătăți tehnologia wireless destinată căștilor. Totuși, explicațiile au fost oferite prea succint, așa că multă lume a continuat să critice decizia companiei Apple, care a luat astfel o altă decizie: de a trimite trei oficiali de rang înalt să explice cu lux de amănunte într-un interviu care a fost motivul ce i-a determinat să elimine jackul de căști de 3,5mm. Asta s-a și întâmplat, iar imediat după prezentarea noii generații de iPhone cei de la BuzzFeed au publicat interviul complet cu vicepeședinții executivi ai Apple: Greg Joswiak, Dan Riccio și Phil Schiller.

Potrivit acestora, ideea eliminării jackului de căști a apărut în timpul procesului de dezvoltare al iPhone 7 și iPhone 7 Plus. În câteva cuvinte, „proeminența driverului” pentru afișaj și panoul de retroiluminare – care anterior era așezat sub cameră – interfera cu noile camere pe care Apple și-a dorit să le introducă în generația de iPhone de anul acesta, așa că a fost nevoită să caute noi locuri unde să îl așeze. Astfel, driverul a ajuns în zona inferioară, în aproprierea jackului. Totuși, și aici interfera cu numeroase componente, inclusiv jackul în sine, așa că inginerii companiei americane nu au găsit altă soluție decât să elimine de tot jackul și să lase driverul pentru afișaj în acel loc.

Eliminând jackul, cei de la Apple au realizat că instantaneu au făcut loc suficient pentru Motorul Haptic al noului buton principal sensibil la atingere, pentru o baterie cu capacitatea mai mare și au simplificat totodată obținerea certificării IPX7 pentru rezistența la apă. Făcând posibile toate acestea, inginerii gigantului american au realizat că eliminarea componentei ce a fost prezentă în iPhone încă de la prima generație este o decizie cât se poate de bună.

Cei trei vicepreședinți executivi ai companiei Apple mai consideră că jackul de căști este o tehnologie învechită care trebuia odată și-odată să facă loc tehnologiilor de ultim moment. Potrivit lui Dan Riccio, acest port o oprea pe Apple să adauge unele lucruri pe care dorea de mai multă vreme să le aducă în iPhone, întrucât ținea ocupat spațiu prețios ce a putut fi, iată, folosit la introducerea unor camere mai bune, a unei baterii mai mari și a unor noi caracteristici demne de anul 2016.

„Conectorul audio are peste 100 de ani. Ultima mare inovație pe care a primit-o a fost acum 50 de ani. Știți care a fost aceea? Că l-au făcut mai mic. Nu a mai fost atins de atunci. Este un dinozaur. Este timpul să trecem mai departe.” – Greg Joswiak.

„Aveam acest conector vechi de 50 de ani – doar o gaură umplută cu aer – li stătea acolo doar ca să ocupe loc, loc chiar foarte valoros” – Dan Riccio.

Potrivit șefului departamentului de Marketing Global, Phil Schiller, nu există niciun motiv ascuns pentru care Apple a ales să elimine jackul de căști de 3,5mm.

Eliminăm jackul audio pentru că am creat o modalitate mai bună de a furniza audio. Nu are nimic de-a face cu administrarea conținutului sau DRM – aceasta este o pură și paranoică teorie conspirativă.

Pentru a ușura procesul de tranziție de la jackul de 3,5mm la Lightning și wireless, compania Apple a luat decizia de a include în ambalajul iPhone 7 și iPhone 7 Plus a unui adaptor jack la Lightning, precum și de a crea o pereche de căști EarPods cu conector Lightning pe care le comercializează împreună cu noile dispozitive. De asemenea, Apple a creat și AirPods, o pereche de căști complet wireless, dar acestea sunt vândute separat.

Vorbind despre AirPods-uri, Phil Schiller a declarat că aceste căști intraauriculare care sunt „un proiect la fel de avansat cum a fost și Apple Pencil” au fost în dezvoltare încă de când Apple Watch era la stadiul de concept.

Am știut că vom avea nevoie de o soluție wireless grozavă pentru audio. <Cum ar fi dacă ați putea proiecta modul în care căștiile viitorului trebuie să arate?> Asta am cerut echipei să facă.

Toate explicațiile oferite de către Apple pentru eliminarea jackului de căști din noua generație de iPhone pot fi citite în interviul complet, aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.