Apple urmează să lanseze o pereche de căști mai scumpe decât Beats by Dre

0
1576

Într-un raport în care confirmă că iPhone 7 și iPhone 7 Plus nu vor avea jack pentru căști, fiind astfel mai rezistente la contactul cu apa, analistul KGI Securities, Ming-Chi Kuo, mai oferă și câteva informații interesante despre o viitoare pereche de căști cu care Apple vrea să cucerească piața în următoarele luni.

În primul și în primul rând, coroborând informații mai vechi, Kuo susține că Apple lucrează la un cip Bluetooth personalizat și la o pereche proprie de căști Bluetooth. Analistul nu ne oferă prea multe detalii cu privire la acest cip, însă mai demult am aflat că el are rolul de a eficientiza cominicarea cu dispozitivul la care este conectat într-atât de mult încât creșterea duratei de viață a bateriei să se simtă.

Acest cip urmează să fie inclus în căștile la care Apple lucrează de câțiva ani și despre care se spune că sunt în stilul căștilor intraauriculare Bragi Dash – bazate pe Bluetooth și complet lipsite de orice fel de fir. Denumirea noilor căști Bluetooth ale Apple ar urma să fie „AirPods”, dacă ne luăm după cererile de înregistrare a mărcilor depuse în ultima vreme de gigantul american.

Potrivit lui Kuo, Apple va comercializa noua pereche de căști Bluetooth sub siglă proprie și nu sub brandul Beats. Motivul este dorința gigantului american de a ținti piața premium cu aceste AirPods-uri, fără a concura în piața de mijloc cu căștile Beats. Din afirmațiile analistului american nu se înțelege foarte clar dacă noile căști Bluetooth ale Apple vor fi mai scumpe decât actualele modele de căști Beats by Dre sau dacă Apple va reduce prețul anumitor modele din gama Beats.

Credem că Apple va poziționa Beats în piața de mijloc de îndată ce va lansa căștile Bluetooth sub brandul propriu, pentru a maximiza profitul prin strategia de brand dublu. Considerăm, de asemenea, că Apple va avea un cip de comunicare similar Bluetooth, ținând cont de cerințele sale mai aspre cu privire la consumul de energie, specificațiile tehnice și posibila creștere rapidă a numărului de căști Bluetooth produse. Cheng-Uei și Inventec sunt posibilele alegeri pentru asamblarea produsului.

Aceia dintre noi care sperau ca Apple să comercializeze noile căști AirPods cu iPhone 7 vor rămâne cel mai probabil dezamăgiți după ce vor afla de la același reputat analist că Apple nu intenționează acest lucru. Se pare că gigantul american a preferat să comercializeze separat noile căști, iar în ambalajul iPhone 7 să includă o pereche de căști EarPods diferite de actualele prin conector (care nu va fi deci un jack de 3,5 mm, ci un Lightning).

În ceea ce privește lansarea noilor căști, există șanse foarte mari ca ele să fie măcar prezentate de compania americană în cursul zilei de mâine, odată cu iPhone 7, iPhone 7 Plus și Apple Watch 2. Totuși, nu putem exclude posibilitatea ca ele să fie introduse la o dată ulterioară din cauză că nu ar fi tocmai gata de a fi comercializate până la finele anului curent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.