Apple a lansat actualizări de securitate și Safari 9.1.3 pentru OS X El Capitan și Yosemite

0
575

Compania Apple a lansat două actualizări de securitate extrem de importante pentru utilizatorii de OS X. Actualizarea de securitate 2016-001 și Actualizarea de securitate 2016-005 sunt disponibile pentru utilizatorii de OS X El Capitan 10.11.6, respectiv utilizatorii de OS X Yosemite 10.10.5 și, alături de Safari 9.1.3, vin să adreseze câteva breșe majore din sistemul de operare.

Potrivit companiei Apple, ambele actualizări de securitate corectează o serie de vulnerabilități grave găsite în kernel. Se pare că în versiunile anterioare de OS X exista o eroare de validare care permitea unei aplicații să dezvăluie memoria kernel, precum și o problemă care putea duce la coruperea memoriei de către o aplicație, astfel încât aceasta să poată executa în mod arbitrar cod având privilegii kernel. Acestea au fost descoperite de Citizen Lab și Lookout, iar acum utilizatorii de OS X 10.11.6 și OS X 10.10.5 sunt feriți de ele.

Alături de cele două actualizări de securitate, Apple a lansat și Safari 9.1.3 (care se instalează automat, odată cu actualizarea de securitate a OS X El Capitan și OS X Yosemite). Această versiune de Safari are scopul de a adresa, de asemeena, o problemă care putea duce la coruperea memoriei de către un site web otrăvit, astfel încât infractorii să poată executa cod arbitrar pe Mac. Și această eroare a fost descoperită tot de Citizen Lab și Lookout, iar noua versiune de Safari poate fi instalată inclusiv pe Mac-urile cu OS X Mavericks 10.9.5.

Actualizările de securitate pentru OS X ce au fost lansate acum de către Apple par să adreseze aceleași erori precum iOS 9.3.5 și există posibilitatea ca îmbunătățirile pe care le aduc să fi fost incluse deja în macOS 10.12 beta 8 și public beta 7. Prin urmare, descărcarea și instalarea lor este recomandat a se face cât mai curând cu putință.

Pentru a face actualizarea de securitate 2016-001 și actualizarea de securitate 2016-005, precum și actualizarea la Safari 9.1.3, va trebui să apelați la sistemul de actualizare de pe Mac App Store.

Cele mai multe actualizări de securitate sunt, în general, integrate în actualizările OS X pe măsură ce ele sunt lansate. Astfel de actualizări separate sunt introduse doar atunci când actualizări standard ale unei versiuni majore de OS X (cum ar fi El Capitan, de exemplu) nu mai sunt așteptate. Or, actualizarea de securitate pentru OS X El Capitan nu ne sugerează nimic altceva decât că Apple nu va mai lansa vreo versiune nouă până la macOS Sierra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.