tvOS 10 beta 4 pentru Apple TV 4 a fost lansat

0
571

Compania Apple a lansat în această seară, alături de macOS 10.12 beta 4, watchOS 3 beta 4 și iOS 10 beta 4, și cea de-a patra versiune beta a primei actualizări majore aduse sistemului de operare pentru Apple TV – tvOS 10. tvOS 10 beta 4 build 14T5308d este deci disponibil și sosește pe dispozitivele dezvoltatorilor de aplicații la două săptămâni distanță de beta 3 și la o lună și jumătate de când această actualizare a fost anunțată de către Apple.

Instalarea noii versiuni beta de tvOS este, la fel ca și în trecut, ceva mai dificilă decât instalarea unei actualizări de software pentru iPhone, Apple Watch sau Mac. Ea implică folosirea unui cablu USB-C la USB-A pentru a conecta Apple TV-ul la computer și descărcarea noului software prin intermediul iTunes sau Apple Configurator, de pe Apple Developer Center. Nu la fel de dificil va fi după ce ai instalat o versiune beta de tvOS pe propriul Apple TV, întrucât, odată ce ai un profil instalat, descărcarea și actualizarea sistemului de operare se va face local, de pe aparat, prin intermediul caracteristicii Actualizare software.

Deși este prima actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru Apple TV, tvOS 10 nu este o actualizare atât de bogată în caracteristici noi precum ar părea dacă ne uităm strict la denumire. Ea îmbunătățește căutarea Siri, extinzându-i disponibilitatea și la filme și seriale TV, include caracteristica Live Tune-In de accesare a transmisiunilor în direct ale canalelor TV și introduce mai multe opțiuni de administrare a accesoriilor HomeKit. De asemenea, tvOS 10 introduce autentificarea unică, o caracteristică ce le permite utilizatorilor să se autentifice în conturile operatorilor de cablu din SUA o singură dată, pentru a avea acces la toate canalele oferite de către acestea, permite utilizatorilor să joace unele jocuri folosind controlere și îmbunătățește aplicațiile Muzică, Fotografii, precum și controlarea Apple TV de pe iPhone printr-o aplicație Remote refăcută. Și nu în ultimul rând, tvOS 10 vine cu un mod întunecat pentru o experiență îmbunătățită în camerele întunecate, precum și cu descărcarea automată a aplicațiilor universale.

Versiunea publică de tvOS 10 va fi lansată de Apple în toamna acestui an și va putea fi instalată pe toate dispozitivele Apple TV din generația a 4-a.

tvOS 10 beta 4 – iată noutățile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.