Apple a lansat aplicația Apple TV Remote pentru iPhone

2
2097

Compania Apple a lansat luni seară o aplicație Apple TV Remote complet nouă pentru dispozitivele iPhone și iPod touch, pe care utilizatorii o vor putea folosi pentru a controla un dispozitiv Apple TV generația a 2-a sau mai recent (inclusiv cel mai nou model). Anunțată la WWDC 2016, noua aplicație Apple TV Remote a fost testată de către dezvoltatori încă din luna iunie, iar începând din acest moment poate fi instalată de orice posesor iPhone cu un Apple TV compatibil.

Remote se conectează la Apple TV-urile din rețea prin Bluetooth și are un format ce amintește de Telecomanda Siri a Apple TV 4, oferind o experiență de navigare optimizată pentru fiecare dintre metodele de introducere. De fapt, întreaga interfață a aplicației a fost inspirată de Telecomanda Siri și reprezintă un pas mare înainte față de anterioara aplicație pentru iOS ce permitea controlarea Apple TV.

Și pentru că tot veni vorba de ea, vechea Remote a primit și ea în această seară o mică actualizare de nume, devenind iTunes Remote. Prin urmare, în momentul de față Apple oferă două aplicații de tip telecomandă, una pentru Apple TV și una (foarte învechită) pentru iTunes – cea din urmă poate controla (încă) și Apple TV.

Apple TV Remote le oferă utilizatorilor micului dispoozitiv pentru televizor avantajul de a avea oriunde acces la instrumentele de control și o modalitate mai rapidă de accesare și introducere. Spre exemplu, atunci când este în redare conținut media, cum ar fi un film sau o melodie, aplicația afișează o vizualizare „În redare” completă pentru acces mai facil la instrumentele de de control a redării, precum și butoanele Meniu și, doar pe Apple TV 4, Siri. Totodată, ea permite navigarea pe Apple TV folosind un iPhone într-o manieră similară cu telecomanda Siri, adică prin gesturi / glisări sus/jos/dreapta/stânga.

Mai mult, introducerea de texte, cum ar fi parole și alte date de utilizator, denumiri de aplicații, etc. se face mult mai simplu cu această aplicație decât cu telecomenzile pentru Apple TV, grație tastaturii virtuale a iOS ce apare automat atunci când există un câmp de introducere. Cei ce nu doresc însă să scrie au la dispoziție comenzile Siri, asistentul putând fi folosit și la dictare.

apple tv remote adaugare apple tvÎn fine, Apple TV Remote îmbunătățește și experiența de joc. Mulțumită accelerometrului și giroscopului din terminalul iOS, aplicația poate transforma orice iPhone într-un controler dedicat pentru Apple TV 4. Acest lucru este important în toate jocurile  și mai ales în cele multiplayer.

Aplicația Apple TV Remote poate fi instalată pe orice iPhone, iPad sau iPod touch cu iOS 9.3.2 sau ulterior. Ea permite controlarea dispozitivelor Apple TV generația a 4-a cu tvOS 9.2.1 (sau ulterior), Apple TV generația a 3-a cu Apple TV Software 7.2.1 și Apple TV generația a 2-a cu Apple TV Software 6.2.1. Pentru a funcționa, este necesar ca atât dispozitivul iOS, cât și Apple TV-ul să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.