Apple intenționează să anunțe în această toamnă noi modele de Apple Watch cu îmbunătățiri pentru caracteristicile de urmărire a sănătății și cipuri GPS, conform agenției de știri Bloombergcare confirmă o bună parte dintre lucrurile pe care le știam în legătură cu noua generație de Apple Watch (sau Apple Watch 2).

Interesant este că viitorul Apple Watch 2 nu va avea conectivitate celulară, o caracteristică ce i-ar fi redus dependența față de iPhone. Motivul pentru care o astfel de noutate nu va fi prezentă în noua generație a ceasului inteligent Apple este autonomia bateriei, compania americană nereușind să compenseze cumva energia suplimentară consumată de o conexiune celulară, așa că a decis că mai bine ar fi să renunțe pentru moment la această idee.

Apple a avut discuții anul acesta cu operatorii de telefonie mobilă din Statele Unite ale Americii și Europa cu privire la adăugarea conectivității celulare în ceas, conform unor persoane care cunosc discuțiile. Un cip celular ar fi permis, teoretic, ceasului să descarce alerte privind rezultatele sportive, e-mailuri și informații de pe hărți, fără să fie în raza iPhone.

În timpul discuțiilor, directorii Apple și-au exprimat îngrijorarea că modelele celulare ar putea să nu fie gata de lansare anul acesta și că, caracteristica ar putea fi amânată pentru o generație ulterioară, conform persoanelor. Apple a atenționat că, chiar și cu un program agresiv, cea mai timpurie lansare pentru modelele celulare ar fi putut fi luna decembrie a acestui an, a mai adăugat una dintre persoane.

Compania Apple ar fi încercat să adauge în viitoarele modele de Apple Watch un cip celular de consum redus, însă nu a reușit să facă niciunul dintre modelele testate să funcționeze în parametri optimi, așa încât el să poată fi inclus pe modelele de Apple Watch din 2016. Cu toate acestea, cel mai mare obiectiv al Apple, conform jurnaliștilor americani, este să îl decupleze de la iPhone, însă tehnologia trebuie îmbunătățită înainte ca acest lucru să fie posibil. Conectivitatea LTE și schimbări majore ale designului Apple Watch nu sunt, prin urmare, așteptate mai devreme de anul viitor.

Adăugarea cipului GPS, în cazul în care informațiile din ultima vreme sunt corecte, îi va permite ceasului să determine cu o acuratețe mai mare localizarea utilizatorului. Acest lucru este important la înregistrarea datelor de fitness și a anumitor date de sănătate, precum și la navigație.

Zvonuri mai vechi au indicat faptul că Apple Watch 2 ar putea include, de asemenea, un barometru (care, de asemenea, ar fi de folos pentru fitness), precum și o baterie cu o capacitate mai mare și că ar putea veni cu o impermeabilitate îmbunătățită.

Bloomberg nu oferă însă informații exacte cu privire la data exactă a lansării Apple Watch 2, indicând doar că ceasul va fi introdus în toamnă. Cu toate acestea, noi nu putem exclude posibilitatea ca noua generație a ceasului să fie anunțată de către Apple odată cu iPhone 7, în cadrul unui eveniment special despre care se crede că va avea loc pe 7 septembrie.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.