Facebook va permite criptarea unor conversații din Messenger

0
1956

După ce compania WhatsApp, pe care o deține, a introdus criptarea de la un capăt la altul în toate conversațiile utilizatorilor în prima parte a acestui an, Facebook a anunțat la acest sfârșit de săptămână că va începe să ofere unor utilizatori de Messenger opțiunea de a cripta de la un capăt la altul conversațiile, însă doar pentru o durată limitată de timp. Caracteristica este momentan doar în proces de testare și urmează să fie oferită publicului larg la începutul lui septembrie.

Odată ce o vor primi, utilizatori de Messenger vor putea să creeze „Conversații Secrete” unu-la-unu în aplicația de mesaje pentru mobil a celor de la Facebook. Aceste conversații vor fi criptate de la un capăt la celălalt și vor putea fi citite numai de către persoana cu care comunici și de tine.

În interiorul conversațiilor secrete, utilizatorii Messenger vor avea opțiunea de a seta un temporizator pentru a controla durata de timp în care fiecare mesaj trimis poate fi văzut. Tehnologia este bazată pe Protocolul de Semnal al Open Whisper System (mai multe detalii aici).

Facebook anunță că aceste conversații secrete nu acceptă momentan conținutul bogat, cum ar fi GIF-urile, clipurile video, transferurile de bani și alte caracteristici populare ale Messenger.

Cel puțin ciudat este că criptarea de la un capăt la altul nu va fi activată în mod implicit în conversații. De asemenea, conversațiile secrete nu vor fi disponibile momentan pe Messenger.com, Facebook chat sau în aplicația Messenger pentru desktop, ci doar în aplicațiile pentru iPhone, iPad și Android.

Pentru a începe o conversație secretă, utilizatorii vor trebui să apese pe numele prietenului din conversația curentă. În pagina deschisă va apărea opțiunea Conversație Secretă pe care dacă o atingi se va deschide o nouă pagină de conversație ce te va informa în partea de sus că este criptată de la un capăt la altul. Pentru a alege durata de timp în care un mesaj să poată fi citit, utilizatorii vor trebui să acționeze un buton special care este situat chiar lângă câmpul de text (opțiunile disponibile variază de la 5 secunde la 6 ore). Reține însă că de această caracteristică s-ar putea să nu te poți bucura până în toamnă și nu o vei putea folosi decât împreună cu cineva care, de asemenea, o are activată pentru contul său.

Așadar, criptarea de la un capăt la celălalt nu va fi prea curând introdusă în conversațiile Facebook Messenger, așa cum este în cele din WhatsApp, de exemplu. În schimb, Facebook le va oferi utilizatorilor un mod privat de conversare, care va fi criptat, dar care ar putea să nu fie sesizat de prea mulți. Tipic Facebook.

Pentru a fi sigur că te bucuri de noua caracteristică a Facebook Messenger, actualizează aplicația de pe iPhone, iPad și Apple Watch la cea mai recentă versiune accesând App Store>Actualizări.

  • Facebook Messenger pentru iPhone, iPad și Apple Watch – Gratis – Descarcă acum

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.