Cum să te abonezi la Apple Music și să începi să folosești serviciul de pe iPhone, iPad sau Mac – Tutorial

- Publicitate -

Construit pe temeliile Beats Music și îmbunătățit de inginerii care au dezvoltat iOS și iTunes, Apple Music este în momentul de față unul dintre cele mai în vogă servicii de streaming muzical. El nu doar că oferă un catalog de câteva milioane de melodii pe care le poți asculta oricând – și de oriunde -, dar aduce recomandări personale ale unor cunoscători și pasionați de muzică, cele mai noi piese și viitoare șlagăre în exclusivitate, o pagină dedicată unde artiștii pot comunica, cu fanii lor și o mulțime de alte caracteristici.

În cazul în care ești un utilizator de iPhone, iPad, iPod touch, Mac/PC sau chiar dispozitiv cu Android și te-ai săturat de FM (întrebarea este: cine nu s-a săturat deja?), de ascultat muzică pe YouTube, de descărcat muzică din iTunes sau diferite alte locuri ori/și de actualul serviciu de streaming muzical pe care îl folosești, atunci poți încerca din acest moment unul dintre cele mai bine puse la punct servicii de streaming muzical, pentru a descoperi cele mai noi piese și redescoperi șlagărele de odinioară, liste de redare optimizate pentru diferite momente din zi/săptămână, activități și chiar preferințele tale muzicale.

Dacă nu ești convins/convinsă de Apple și calitatea serviciilor sale sau ești abonat la un serviciu de streaming muzical (de exemplu, Muzică Google Play, Deezer sau Zonga) și nu știi dacă merită să faci pasul cel mare, trebuie să știi nu doar că procesul de înscriere la Apple Music este unul cât se poate de simplu, dar și că ai la dispoziție trei luni pentru a experimenta tot ceea ce îți poate oferi, fără a plăti vreun leu. Da, ai auzit bine! Trei luni să încerci catalogul de milioane de melodii. Listele de redare create de experți. Melodii noi și exclusive. Biblioteca muzicală iCloud – care îți va sincroniza melodiile între dispozitivele conectate la același cont Apple. Și câte și mai câte.

Deci ai decis totuși să încerci Apple Music? Nu știi cum sau mai ai unele întrebări, vei descoperi tot ce trebuie să știi pe această temă în cele ce urmează.

Abonare la Apple Music – tot ce trebuie să știi

Cât mă costă un abonament Apple Music?

Mai sus menționam că Apple Music poate fi încercat gratis, de oricine. Și așa este, timp de trei luni. Ulterior, dacă te îndrăgostești de ceea ce îți oferă, atunci va trebui să plătești. Iar dacă ai falsa impresie că va trebui să scoți mulți bani din buzunar pentru a te bucura de acest serviciu Apple, atunci te înșeli.

România este, din fericire, una dintre țările în care abonamentul Apple Music costă mult mai puțin decât în SUA, Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, Franța (și alte multe țări). Atât cel individual, cât și cel familial.

 • Abonament Apple Music individual – 4,99 € / lună (aproximativ 22 lei, calculat la un curs leu – euro de 4,5 lei).
 • Abonament Apple Music de familie – 7,99 € / lună (aproximativ 36 lei, calculat la un curs leu – euro de 4,5 lei).

Observăm deci că există două planuri de abonament Apple Music. Diferența dintre ele constă în faptul că primul poate fi folosit numai de un singur utilizator (ID Apple), în timp ce al doilea poate fi folosit de până la șase utilizatori dintr-o familie (deci cu până la 6 ID-uri Apple diferite). Un utilizator este deci egal cu un ID Apple, ceea ce înseamnă că dacă o persoană are, de exemplu, atât un iPhone, cât și un Mac și un Apple TV de pe care dorește să se bucure de Apple Music, va putea plăti abonamentul individual și accesa serviciul de muzică de pe fiecare terminal conectat cu același ID Apple. Insă în cazul în care sunteți mai multe persoane în familie și aveți multe dispozitive, fiecare cu ID-ul său Apple, este mult mai rentabil abonamentul de familie.

De ce am nevoie pentru a folosi Apple Music?

 • Un dispozitiv cu:
  • iOS 8.4 sau ulterior:
   • iPhone 4s sau mai recent
   • iPad 2 sau mai recent
   • iPad mini sau mai recent
   • iPad Air sau mai recent
   • iPad Pro
   • iPod touch generația a 5-a sau mai recent
  • watchOS 1.0.1 sau ulterior:
   • Apple Watch
  • tvOS 9.0 sau ulterior:
   • Apple TV generația a 4-a
  • iTunes 12.2 sau ulterior (descarcă de aici):
   • Mac – OS X 10.8.5 sau ulterior
   • PC – Windows 7 sau ulterior
  • Android 4.3 sau ulterior și aplicația Apple Music descărcată de pe Magazin Google Play (de aici)
 • Un ID Apple cu o metodă de plată validă. Vei avea nevoie, deci, să atașezi ID-ului Apple un card de credit sau debit ori să încarci ID-ul cu credit (de pe cupoanele promoționale, de exemplu). Mai multe informații despre cum poți adăuga sau schimba metoda de plată a ID Apple sunt aici.
  • Notă: Dacă deocamdată nu vrei Apple Music decât pentru perioada de 3 luni de încercare, tot va trebui să introduci o metodă validă de plată. Reține că nu vei fi taxat deloc, dacă nu uiți să închizi abonamentul înainte de expirarea celor trei luni. Dacă uiți sau dorești să păstrezi abonamentul Apple Music, atunci vei fi taxat în fiecare lună, de după expirarea celor trei luni de încercare, cu 4,99 € sau 7,99 €, atât timp cât ai bani pe card (dacă nu ai și sunt efectuate trei încercări eșuate de reînnoire automată a abonamentului, vei fi dezabonat).
  • Dacă nu ai un ID Apple, descoperă cum îți poți crea unul aici.
 • Partajarea familială configurată, dacă optezi pentru un plan familial (mai multe detalii despre planurile familiale voi oferi puțin mai jos).

! Atenție! În cazul în care ai deja muzică descărcată în biblioteca ta muzicală din iTunes sau de pe dispozitivul iOS, ar fi indicat să faci un backup. Asta deoarece după ce te abonezi la Apple Music și mai și activezi biblioteca muzicală iCloud, muzica ta va fi încărcată pe serverele Apple pentru a fi sincronizată și au fost destule cazuri de utilizatori care nu au mai putut-o accesa după dezabonare sau sincroniza cu anumite dispozitive, deoarece devenise protejată. Backupul se poate face numai de pe computer, copiind întreaga bibliotecă muzicală iTunes într-un alt director, pe un disc portabil, etc.

Dacă optezi pentru un plan de familie…

Planul Apple Music de familie oferit de Apple, le oferă familiilor cu până la șase membru posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce oferă serviciul de streaming muzical al Apple – fiecare membru va primi deci acces nelimitat la întregul catalog Apple Music, recomandări de muzică pentru gusturile lor muzicale și caracteristica Bibliotecă Muzicală iCloud, care face posibilă ascultarea melodiilor favorite și sincronizarea bibliotecilor între dispozitivele lor.

Dar înainte de a alege planul de familie, va trebui să faci parte dintr-o familie, deci să ai configurată Partajarea familială. Mai multe detalii despre cum poți să configurezi Partajarea familială și cum să inviți membrii familiei să se alăture ție sunt disponibile în tutorialele către care fac trimitere linkurile de mai jos.

După ce te-ai asigurat că faci parte dintr-o familie (ca organizator sau membru), vei putea să te abonezi la Apple Music. Astfel, toți membrii acelei familii se vor putea bucura de caracteristicile Apple Music. Plata abonamentului familial, după expirarea celor trei luni de încercare, se va face folosind metoda de plată partajată (de regulă, cea a organizatorului).

Dacă apar unele probleme legate de planul familial:

 • Asigură-te că toți membrii familiei își partajează cumpărăturile iTunes Store/
 • Asigură-te că ești conectat la iTunes Store cu ID-ul Apple și parola pe care le folosești pentru a partaja conțiunut cu familia.
 • Deloghează-te din contul Apple în aplicația Muzică/iTunes și loghează-te din nou.

Abonează-te la Apple Music

Reține că procesul de abonare la Apple Music se face de pe un singur dispozitiv, o singură dată. Prin urmare, dacă alegi să te abonezi de pe iPhone, de exemplu, și mai ai un Mac, iPad și/sau Apple TV eligibil pe lângă, pe acestea din urmă va trebui numai să te conectezi în Apple Music cu același ID Apple de pe care te-ai abonat. Același lucru se aplică și familiilor, un singur membru trebuind să se aboneze pentru ca ceilalți să poată apoi folosi serviciul de muzică de pe toate dispozitivele lor.

De pe iPhone, iPad sau iPod touch

 1. Deschide aplicația Muzică de pe ecranul principal al dispozitivului tău.iPad iOS 9 ecran principal home
 2. Acum:
  1. Dacă ești la prima accesare a acestei aplicații de după configurarea noului iPhone/iPad sau de după actualizarea iOS, vei vedea un mesaj care te încurajează să începi abonamentul gratuit Apple Music.
  2. Dacă ai mai folosit aplicația Muzică, atunci accesează fila Pentru dvs.
 3. Atinge Obțineți 3 trei luni în mod gratuit. applemusic abonare iOS
 4. Alege unul dintre cele două planuri de membru, Individual sau Familial (am oferit mai multe detalii mai sus), apoi atinge Obțineți 3 trei luni în mod gratuit;plan applemusic iOS
 5. Introdu ID-ul Apple și parola sau numai parola contului tău Apple de pe care vrei să te abonezi la Apple Music și, în viitor, să plătești abonamentul. Observație: Dacă nu ai introdus deja o metodă de plată validă, atunci ți se va cere, după autentificarea în ID Apple, să actualizezi metoda de plată. Reține că nu vei fi taxat în primele trei luni de utilizare a Apple Music. Mai multe informații despre cum poți adăuga sau schimba metoda de plată a ID Apple sunt aici.
 6. În pagina cu termenii și condițiile de utilizare a Apple Music, atinge Acceptă.
 7. Configurează Apple Music alegând genurile și artiștii pe care îi apreciezi cel mai mult. Detalii suplimentare sunt oferite mai jos.

De pe Mac sau PC

 1. Deschide aplicația iTunes actualizată;itunes 12.2 iconita
 2. În colțul din stânga sus al ferestrei, atinge Muzică;
 3. În partea de sus a iTunes, dă clic pe Pentru dvs.;
 4. Dă clic pe Obțineți 3 trei luni în mod gratuit;abonare apple music mac
 5. Alege unul dintre cele două planuri de membru, Individual sau Familial (am oferit mai multe detalii mai sus), apoi atinge Următor;plan applemusic mac 2
 6. Introdu ID-ul Apple și parola sau numai parola contului tău Apple de pe care vrei să te abonezi la Apple Music și, în viitor, să plătești abonamentul. Observație: Dacă nu ai introdus deja o metodă de plată validă, atunci ți se va cere, după autentificarea în ID Apple, să actualizezi metoda de plată. Reține că nu vei fi taxat în primele trei luni de utilizare a Apple Music. Mai multe informații despre cum poți adăuga sau schimba metoda de plată a ID Apple sunt aici.
 7. În pagina cu termenii și condițiile de utilizare a Apple Music, dă clic pe Acceptă.
 8. Configurează Apple Music alegând genurile și artiștii pe care îi apreciezi cel mai mult. Detalii suplimentare sunt oferite mai jos.

Configurare preferințe Apple Music

Atunci când te înscri la Apple Music, Apple îți cere să alegi genurile și artiștii care îți plac cel mai mult. Aceste date vor fi folosite pentru a-ți oferi ție sugestii de muzică de la experții companiei americane ce știu și iubesc muzica. Reține că aceasta este configurarea inițială, iar dacă pe viitor îți aduci aminte și de alte genuri sau artiști care îți plac, poți schimba preferințele tale.

Alege genurile:

 • Atinge sau dă clic o singură dată pe genurile care îți plac.applemusic genuri favorite iOS
 • Atinge sau dă clic de două ori pe genurile care îți plac cel mai mult.genuri preferate applemusic
 • Ține apăsat sau mergi cu cursorul mausului deasupra genului care nu îți place, apoi atinge pictograma X din partea stângă a cercului, pentru a-l elimina.

După ce ai ales genurile dorite, atinge sau dă clic pe Înainte.

Alege artiștii favoriți:

 • Atinge sau dă clic o singură dată pe artiștii care îți plac.applemusic artiști favoriti
 • Atinge sau dă clic de două ori pe genurile care îți plac cel mai mult.artisti favoriti applemusic itunes
 • Ține apăsat sau mergi cu cursorul mausului deasupra artistului care nu îți place, apoi atinge pictograma X din partea stângă a cercului, pentru a-l elimina.

Dacă nu vezi toți artiștii tăi favoriți, atinge Mai mulți artiști. Selectează cel puțin trei artiști, apoi atinge/dă clic pe OK/Finalizați.

Felicitări! Acum ești abonat la Apple Music și te poți bucura de catalogul întreg cu muzică și liste de redare create special pentru gusturile tale muzicale. Acest abonament va fi reînnoit automat până când va fi dezactivat sau metoda de plată nu va mai fi validă.

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis ori dacă întâmpini probleme cu abonarea la Apple Music de pe dispozitivul tău, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu mai jos în această pagină.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

2 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.