TextEdit ar putea sosi pe iPhone și iPad în iOS 10

1
1022

În cadrul sesiunii „Ce-i nou în Metal, Partea 1” de la WWDC 2016, compania Apple a folosit o tabletă iPad pentru a face o prezentare a noii mozaicări adaptive din API-ul grafic al iOS 10. Câțiva dintre cei prezenți la această conferință, precum și unii dintre dezvoltatorii care au urmărit înregistrarea ei, au observat un lucru interesant în cadrul ei. La minutul 17:58 din sesiune, o pictogramă TextEdit poate fi observată cu ușurință pe ecranul principal al iPad din comutatorul de sarcini al iOS.

Ce este TextEdit? Prezent pe macOS Sierra și foarte multe dintre versiunile anterioare ale sistemului de operare pentru Mac, TextEdit este editorul simplu de text creat de către Apple ca și o alternativă la Notepad din Windows. Dar în ciuda faptului că este de foarte mult timp disponibil în macOS, compania Apple nu a lansat o versiune pentru iPhone, iPad și iPod touch a TextEdit, așa cum a făcut cu multe aplicații preinstalate pe Mac.

textedit macOSDacă te gândești că ar putea fi vorba despre o aplicație sub această denumire de pe App Store, ei bine nu am găsit niciuna care să aibă o astfel de pictogramă și denumirea scrisă în acest fel (ca și pe macOS). Totuși, merită menționat că pictograma aplicației TextEdit de pe iPad-ul folosit de angajații Apple pentru prezentare este total diferită de cea de pe macOS (vezi în dreapta).

Pictogramele TextEdit și Previzualizare (aplicația care deschide imaginile, PDF-urile și alte tipuri de fișiere în macOS) au mai fost în trecut observate în iOS (în capturi de ecran făcute în iOS 8). Mai mult, la începutul anului 2016 se zvonea că atât TextEdit, cât și Previzualizare își vor face apariția în iOS 8 pentru a permite utilizatorilor să acceseze fișierele de pe iCloud, respectiv să vadă documentele descărcate din diferite surse. Cu toate acestea, niciuna dintre cele două aplicații nu a fost inclusă în vreo versiune beta sau finală de iOS (iOS 8 a adus în schimb o aplicație iCloud Drive pentru iPhone și iPad).

Și chiar dacă există acum șanse ca Apple să introducă editorul simplu de text în iOS și de a-l poziționa undeva între Notițe și Pages, nu este deloc exclus ca aplicația ce poate fi văzută în captura de ecran de mai sus să fie o simplă aplicație de test de tip „Hello World”, adresată angajaților Apple. Sau cel puțin compania americană este cunoscută pentru faptul că a dezvoltat o serie de aplicații interne pe care le adreseaăz numai inginerilor software și angajaților.

Un alt aspect interesant pe care îl putem vedea în cadrul capturii de ecran este Game Center sub formă de aplicație. Deși a fost disponibilă până acum, Apple a eliminat-o din iOS 10 beta 1 și a anunțat că nu o va mai reintroduce.

iOS 10 a fost prezentat în urmă cu o săptămână de către Apple, iar în momentul de față poate fi testată prima versiune beta de către dezvoltatorii de aplicații.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.