Apple ar putea introduce in iOS 8 aplicatiile TextEdit si Previzualizare pentru iCloud

0
377

In ultimele zile v-am prezentat informatii noi legate de iOS 8 si de schimbarile pe care le-ar putea face Apple in cazul serviciului iTunes Radio si al aplicatiei Harti, iar la inceputul anului aflam cateva detalii interesante legate de o viitoare aplicatie noua numita Healthbook. Astazi aflam ca iOS 8 va aduce cateva imbunatatiri importante pentru iCloud, compania Apple lucrand in prezent la integrarea aplicatiilor Previzualizare si TextEdit in sistemul de operare pentru iPhone si iPad. In cazul in care sunteti utilizator de Mac, atunci probabil ca stiti ca cele doua aplicatii sunt integrate in OS X si vor deschide in mod implicit imagini si fisiere PDF, respectiv documente text. Mai mult decat atat, incepand cu OS X 10.8 ele au integrata sincronizarea iCloud, ceea ce ofera posesorilor de computere Mac posibilitatea de a isi stoca fisierele dorite pe serverele companiei Apple pentru a le accesa de pe orice computer conectat la acelasi cont iCloud, oricand doresc. Ei bine, compania din Cupertino doreste sa extinda disponibilitatea aplicatiilor si pe dispozitivele mobile, oferind in sfarsit utilizatorilor metode de stocare a documentelor preinstalate in iOS.

Previzualizare si TextEdit

Conform informatiilor distribuite de 9to5Mac, compania Apple se afla in prezent in stadiul incipient de dezvoltare a celor doua aplicatii, ele putand fi integrate in iOS 8, cu toate ca aceasta informatie din urma nu este foarte sigura. De asemenea, aflam ca functionalitatea aplicatiilor Previzualizare si TextEdit pentru iOS va fi usor mai restransa decat cea a versiunilor pentru Mac, compania Apple neintentionand in momentul de fata sa integreze in ele instrumentele de editare a fisierelor PDF, a imaginilor sau a documentelor text. In schimb, cele doua aplicatii vor permite utilizatorilor sa acceseze toate fisierele stocate pe Mac si probabil sa adauge fisierele noi descarcate de pe web, din e-mailuri si nu numai. Motivul pentru care compania Apple nu ar dori sa ofere o functionalitate mai extinsa celor doua aplicatii este incurajarea folosirii instrumentelor de editare si administrare a documentelor PDF disponibile in iBooks, precum si a instrumentelor de editare text disponibile in aplicatia Pages. Cu toate acestea pe Mac exista atat iBooks, cat si Pages, iar Previzualizare, respectiv TextEdit ofera o functionalitate similara, dar oarecum mai restransa (in cazul TextEdit).

Se pare ca schimbarile reflecta noua strategie de dezvoltare promovata de vicepresedintele executiv Apple si directorul departamentului software, Craig Federighi. Dupa demiterea lui Scott Forstall, persoana care s-a ocupat de dezvoltarea iOS, Craig Federighi a fost numit responsabil atat pentru echipele de dezvoltare ale iOS, cat si pentru cele ale OS X, motiv pentru care acesta a imbinat cele doua echipe intr-una singura care are acelasi grup de dezvoltatori ce lucreaza impreuna la versiunile pentru iOS si OS X ale aplicatiilor. Utilizatorii iOS solicita companiei Apple de foarte mult timp gasirea unei metode de stocare a fisierelor descarcate pe iPhone si iPad, iar iOS 8 ar putea sa o ofere in sfarsit, fiind un beneficiu suplimentar pentru cei care detin si un Mac.

La final mai aflam ca Apple cauta metode de simplificare a integrarii iCloud in aplicatiile facute de terti. Detaliile in acest sens sunt putine, dar Apple ar putea oferi noi instrumente de stocare iCloud care sa permita dezvoltatorilor sa utilizeze iCloud ca si sistem de fisiere pentru partajarea datelor intre platformele iOS si OS X. Dezvoltatorii de aplicatii au acuzat Apple ca integrarea iCloud este un proces greoi si neviabil, motiv pentru care multi au ales alte metode. Cu toate acestea, Apple doreste sa atraga mai multi creatori de aplicatii catre serviciul sau, iar iOS 8 ar putea oferi primele imbunatatiri in acest sens.

ios8-screen

O prima confirmare a informatiilor prezentate acum a venit deja, in cursul acestei dupa-amieze fiind publicate primele capturi de ecran facute in iOS 8. Asa cum se poate vedea intr-una dintre imagini, pictogramele aplicatiilor Previzualizare si TextEdit sunt prezente in ecranul de pornire al viitoarei versiuni a iOS.

- Reclamă -