Așteptarea ca Apple să anunțe versiunea pentru Mac a Siri la conferința WWDC 2016 s-a intensificat în acest weekend, datorită unei referințe aparent nesolicitate la o componentă a sistemului de operare OS X, pe care asistentul personal pentru iPhone o face.

Dacă îi soliciți lui Siri: „Open settings in the window / Deschide configurările în fereastră”, aceasta va deschide aplicația Configurări pe dispozitivul iPhone. Dar dacă îi solucuți aceeași întrebare, adăugând și cuvântul ”Siri” la începutul ei, aceasta va grăi următorul răspuns: „It doesn’t look like you have an app named <<Finder>> / Nu pare să ai vreo aplicație numită <<Finder>>”.

„Finder” din răspunsul de mai sus este aproape sigur o referință la managerul de fișiere din OS X, din moment ce pe iPhone / în iOS nu există o aplicație preinstalată sub această denumire.

Descoperirea a fost dezvăluită într-o postare de pe blogul lui Brian Roemmele, și ne sugerează că serviciile Apple sunt deja pregătite ca funcția Siri sa fie introdusă și pe Mac.

Dacă vom corobora această descoperire cu capturile de ecran apărute pe Internet în ultimele luni, vom vedea că există mai multe șanse ca Siri să ajungă pe Mac decât oricând, ea fiind deja pregătită să răspundă la o mulțime de întrebări și să efectueze multe sarcini asemănătoare celor pe care este capabilă să le îndeplinească pe iPhone – deschiderea aplicațiilor, efectuarea de căutari web, controlul gadgeturilor HomeKit, trimiterea mesajelor text, citirea email-uri, adăugarea de evenimente în Calendar, și multe altele.

Iar dacă vom asculta și alte zvonuri, atunci nu ar trebui să ne fie mare mirarea dacă Apple va prezenta setul de dezvoltare software Siri, care să le permită dezvoltatorilor să facă aplicațiile și conținutul lor accesibil prin comenzi vocale trimse lui Siri. Acest SDK ar urma să fie disponibil nu numai pe iPhone, iPad și iPod touch, ci și pe Mac.

Evident, mâine vom vedea dacă Siri își va face apariția în OS X / macOS 10.12, la mult- așteptata conferință Apple Worldwide Developers, ce va începe la ora 20:00 (ora României). În această conferință, Apple urmează să mai prezinte și iOS 10, tvOS 10 și watchOS 3.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.