Apple confirmă că notificările bogate din iOS 10 vor fi disponibile pe toate dispozitivele

0
845

În ciuda faptului că la WWDC 2016 a prezentat noile notificări „bogate” din iOS 10 numai pe iPhone 6s și iPhone 6s Plus, compania Apple a confirmat marți după-amiază că și utilizatorii de dispozitive iPhone fără ecrane cu senzori de presiune vor putea să se bucure de această caracteristică.

Momentan, în iOS 10 beta 1, însă, această caracteristică este disponibilă – și „optimizată” – numai pentru iPhone 6s și iPhone 6s Plus, dar ea va sosi, conform Apple și pe modelele mai vechi de iPhone până la lansarea din toamnă a versiunii finale de iOS 10.

Susținerea notificărilor bogate este optimizată pentru 3D Touch, iar în iOS 10 beta 1 caracteristica este disponibilă numai pe iPhone 6s și iPhone 6s Plus. Viitoarele versiuni beta vor oferi acces la această funcționalitate și pentru utilizatorii cu modele de iPhone care nu au 3D Touch.

Notificările bogate reprezintă o modalitate de accesare a conținutului din unele aplicații fără a mai fi nevoiți să deblocheze ecranele dispozitivelor iPhone și găsească aplicațiile pe ecranele principale. Pe iPhone 6s, de exemplu, un simplu gest 3D Touch va extinde un mesaj afișând tastatura completă ce îți permite să răspunzi rapid. Cu alte cuvinte, aceste notificări reprezintă o versiune îmbunătățită a celor din versiunile anterioare de iOS (unde era posibilă efectuarea unor acțiuni / glisări pe anumite notificări), oferindu-le utilizatorilor interfețe cu care sunt familiarizați, iar dezvoltatorilor mai multe posibilități (aceste notificări pot afișa până și difuzări live de evenimente sport).

În lipsa unei descrieri clare pe site-ul companiei Apple, nu știm momentan cum vor funcționa notificările bogate pe dispozitivele ce nu au afișaje 3D Touch, dar bănuim că se va folosi o apăsare mai lungă pentru a le deschide.

iOS 10 mai vine și cu alte multe noutăți pentru utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch, iar despre acestea am vorbit în detaliu aici. De asemenea, dezvoltatorii care au instalat iOS 10 au descoperit zeci de alte noutăți în prima versiune beta a sistemului de operare, iar despre acestea am vorbit în detaliu aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.