WWDC 2016: 2 milioane de aplicații pe App Store, 130 de miliarde de descărcări și alte cifre interesante

WWDC 2016 nu a fost doar despre prezentarea noilor actualizări software, ci și despre evidențierea unor cifre impresionante.

0
999

Worldwide Developers Conference a început pe 13 iunie în San Francisco cu un eveniment media în care Apple a prezentat viitoarele versiuni majore ale sistemelor de operare iOS, tvOS, macOS și watchOS.

Dar la fel ca și în fiecare an, WWDC nu a fost în 2016 numai despre actualizările software, ci și despre prezentarea unor cifre, de la numărul de descărcări de aplicații de pe App Store, la numărul de întrebări procesate de Siri. Iar aceste cifre sunt și anul acesta mai impresionante decât oricând.

Despre WWDC 2016 și participanți

Imediat după ce a ținut un moment de reculegere pentru victimele masacrului din Orlando, Florida ce a avut loc în weekend, directorul general al companiei Apple a anunțat că acesta este al 27-lea an când Worldwide Developers Conference este organizat, iar ediția din 2016 a WWDC are peste 5000 de participanți.

Anul acesta, participanții sunt din 74 de țări, iar 72% dintre aceștia sunt la evenimentul media pentru prima dată în viața lor. Printre cei care iau parte la evenimentul din perioada 13-17 iunie se numără și 350 de elevi și studenți ce au obținut burse școlare, dintre care 120 sunt minori. Cel mai tânăr dezvoltator participant la WWDC este o fetiță din Australia cu vârsta de doar 9 anișori.

Pe lângă evenimentul media de pe 13 iunie, WWDC 2016 le va oferi participanților peste 110 sesiuni și 150 de laboratoare, iar mai bine de 1000 de angajați ai Apple le vor răspunde tuturor întrebărilor și îi vor ajuta să descopere cum pot integra viitoarele tehnologii în aplicațiile lor și cum pot rezolva unele probleme.

App Storeapplewwdc2016_big_1

În momentul de față pe App Store există nu mai puțin de 2 milioane de aplicații disponibile, iar până acum utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch au atins un total cumulat de 130 de miliarde de descărcări în cei 8 ani de disponibilitate ai magazinului (în calcul nu sunt incluse redescărcările și actualizările). Acest total le-a adus dezvoltatorilor aproape 50 de miliarde de dolari numai din partea companiei Apple.

Apple TV

La șase luni de disponibilitate pe piață a generației a patra de Apple TV, tvOS App Store are deja peste 1.300 de canale video și aproape 6.000 de aplicații native.

Siri

Asistentul virtual personal se aproprie, conform Apple, cu pași foarte repezi de procesarea a 2 miliarde de solicitări pe săptămână. Mulțumită tvOS 10, Siri va putea căuta într-o arhivă de peste 650.000 de filme și seriale TV, pe Apple TV.

Altele

În noua aplicație Poze pentru iPhone și iPad, Apple a spus că sunt efectuate peste 11 miliarde de calcule pentru analizarea unei singure imagini, astfel încât să fie găsite și identificate fețe, locuri și obiecte.

Apple Music are în momentul de față peste 15 milioane de abonați.

Apple News are peste 2.000 de publicații disponibile și peste 60 de milioane de utilizatori activi lunar, deși este disponibilă numai în SUA, Marea Britanie și Australia.

iCloud Drive stochează peste 10 miliarde de documente.

Și nu în ultimul rând, Mesaje este cea mai frecvent folosită aplicație din iOS, motiv pentru care a primit în iOS 10 poate cea mai importantă actualizare de până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.