Apple extinde disponibilitatea Apple Pay în două țări din Europa

0
885

Compania Apple a confirmat în cadrul conferinței WWDC 2016 că disponibilitatea Apple Pay va fi extinsă în Franța, Hong Kong și Elveția în următoarele luni, mulțumită unui parteneriat cu Visa, MasterCard și American Express.

Cardurile Visa și MasterCard vor fi acceptate în toate cele trei țări, însă cele American Express vor fi disponibile numai în Hong Kong. Cardurile de credit, debit și preplătite pot fi folosite în fiecare dintre cele trei țări în funcție de emitentul lor.

Franța

Băncile și instituțiile emitente de cărți de credit în Franța, partenere Apple în momentul lansării, vor fi Banque Populaire, Boon, Caisse Epargne, Carrefour Banque, Orange și Ticket Restaurant.

Plățile Apple Pay vor putea fi efectuate la mai multe magazine, inclusiv Apple, Bocage, Boulanger, Cojean, Dior, Le Bon Marché, Louis Vuitton, Orange, Pret a Manger, Sephora și nu doar (alți comercianți care acceptă plățile contactless vor putea accepta și ei Apple Pay în magazinele cu amănuntul).

Elveția

În țara celor 26 de cantoane băncile și instituțiile emitente de cărți de credit ce au încheiat parteneriate cu Apple până acum sunt Bonus Card, Cornèr Bank (Cornèrcard) și Swiss Bankers.

Plățile Apple Pay vor putea fi efectuate la mai multe magazine, inclusiv ALDI SUISSE, Apple, Avec, Hublot, K Kiosk, Lidl, Louis Vuitton, Mobilezone, Press & Books, SPAR, TAG Heuer și nu doar (alți comercianți care acceptă plățile contactless vor putea accepta și ei Apple Pay în magazinele cu amănuntul).

Hong Kong

În cele din urmă, în Hong Kong băncile și instituțiile financiare care emit cărți de credit ce au încheiat parteneriate cu Apple sunt: Bank of East Asia (BEA), Bank of China (Hong Kong), DBS Bank (Hong Kong), Hang Seng Bank, HSBC și Standard Chartered.

La lansare, plățile Apple Pay vor putea fi efectuate la mai multe magazine din Hong Kong, inclusiv 7-Eleven, Apple, Colourmix, KFC, Lane Crawford, Mannings, McDonald’s, Pacific Coffee, Pizza Hut, Sasa, Senryo, Starbucks, ThreeSixty și nu doar (alți comercianți care acceptă plățile contactless vor putea accepta și ei Apple Pay în magazinele cu amănuntul).

Utilizatorii din aceste țări care doresc să folosească serviciul, trebuie să aibă un dispozitiv iPhone 6 / 6 Plus / SE sau ulterior cu iOS 8.1 sau mai nou instalat. Adăugarea cardurilor emise de băncile partenere se face în aplicația Wallet.

Deocamdată Apple nu a menționat exact data la care Apple Pay va sosi în fiecare dintre cele trei țări sau unde va mai fi lansat serviciul de plăți pentru mobil și web în lunile ce urmează. Nu demult, un oficial Apple promitea ca disponibilitatea Apple Pay să fie extinsă în mai multe țări.

La WWDC 2016, Apple a mai anunțat lansarea Apple Pay pentru web, oferind comercianților online din țările în care serviciul de plăți pentru mobil este disponibil o modalitate mai sigură și simplă de plată. Apple Pay pentru Web va fi disponibil în Safari din iOS 10 și macOS Sierra.

Actualizare 6 iulie 2016, ora 12:03: Apple Pay este disponibil acum în Elveția.

Actualizare 20 iulie, ora 10:36: Apple Pay este disponibil atât în Franța, cât și în Hong Kong.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.