iPhone 7 urmează să aibă un buton principal cu Force Touch

0
1028

Compania Apple urmează să introducă în iPhone 7 un buton principal cu Force Touch, potrivit analiștilor de la Cowen and Company, citați de către Business Insider. Verificând în lanțul de furnizori al companiei Apple, cei de la Cowen and Company au ajuns la concluzia că generația de iPhone pe care Apple o va lansa în 2016 nu va mai avea un buton principal fizic, ci unul care va fi încastrat în ecranul principal.

Tehnologia Force Touch a companiei Apple ar urma să fie introdusă în butonul principal, pentru a le oferi utilizatorilor retroacțiune haptică la apăsare, aidoma trackpadului Force Touch din cele mai recente modele de MacBook și MacBook Pro. Și tot la fel ca și în cazul trackpadului din MacBook-uri, mulțumită retroacțiunii haptice generate de motorul Taptic (prezent chiar și în iPhone 6s), utilizatorii vor simți senzația de clic atunci când vor apăsa butonul principal, chiar dacă acesta nu se va mișca absolut deloc.

Cei de la Cowen and Company nu au prezentat întotdeauna numai informații acurate cu privire la produsele Apple nelansate, însă este important de menționat că mai există alte două zvonuri care ne indică posibilitatea ca Apple să introducă un buton principal regândit în iPhone 7. În luna aprilie cei de la DigiTimes ne spuneau că Apple testează un buton principal sensibil la atingere, care stă drept pe telefon, iar săptămânile trecute apăruse pe Internet o foarte neclară imagine cu ceea ce ar fi trebuit să fie panoul frontal al iPhone 7, cu buton principal sensibil la atingere.

Ori ținând cont de seriozitatea ce poate fi pusă la îndoială a fiecăreia dintre sursele care a anunțat până acum că iPhone 7 va avea un buton principal sensibil la atingere, noi ar trebui să privim cu o oarecare doză de scepticism această informație până când ea va mai fi confirmată și de alte surse (mai de încredere) sau de o serie de imagini clare. Totuși, nu putem spune că informațiile despre introducerea unui buton principal redesenat în iPhone 7 sunt complet nefondate, mai ales dacă le coroborăm cu cele ce indică îmbunătățirea impermeabilității și eliminarea jackului pentru căști. De asemenea, un nou buton principal încastrat în panoul frontal al iPhone 7 ne-ar aduce cu un pas mai aproape de anul 2017 și iPhone 8, care urmează să nu aibă deloc buton principal, conform celor mai multor zvonuri.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.