Compania Google și-a actualizat serviciul „Contul meu” pentru a include o funcționalitate care le va permite și utilizatorilor de iPad și iPhone să își localizeze și securizeze dispozitivul pierdut sau furat.

Disponibilă până acum numai pentru utilizatorii de Android, noua caracteristică este disponibilă și pentru posesorii de iOS cu cont Google, în pagina „Contul meu” (poate fi accesată introducând, în Căutare Google, „Contul meu Google” sau urmând acest link). Aici va apărea o secțiune intitulată „Găsiți telefonul”, unde vor apărea toate dispozitivele iPhone și iPad de pe care te-ai conectat în trecut în contul Google. Selectând oricare dintre dispozitive, vei primi opțiuni pentru localizarea, blocarea de la distanță, afișarea numărului de telefon pe ecranul aparatului, apelarea lui, securizarea contului Google, ajutor local și nu numai.

Caracteristicile de localizare și blocare de la distanță nu funcționează în iOS, întrucât Apple nu permite în momentul de față controlarea de către terți a dispozitivelor sale. Cu toate acestea, Google îi direcționează pe utilizatorii care și-au pierdut terminalele și vor să apeleze la aceste caracteristici la site-ul iCloud.com. Or, asta înseamnă că, cel puțin pentru platforma iOS, Găsiți telefonul nu este un înlocuitor al Găsire iPhone.

Caracteristicile de apelare a telefonului pierdut, delogarea de la distanță de pe el și localizarea celui mai apropriat birou de obiecte pierdute și găsite sunt însă disponibile pentru toată lumea, inclusiv posesorii de terminale iOS, atunci când selectează un iPhone sau iPad.

Google a anunțat că lucrează la modalități prin care să facă mai ușor accesul la caracteristicile de accesare a dispozitivelor pierdute sau furate. Una dintre acestea ar fi inclusiv căutarea numelor proprii pe Google.

Contul meu Google a fost introdus anul trecut pentru a le oferi utilizatorilor Google un acces centralizat la configurările de intimitate și securitate ale tuturor serviciilor companiei din Mountain View. În prezent, Contul meu include setări pentru reclame, intimitate, securitate și nu numai.

„Găsiți telefonul” sosește pe iOS la șase ani de disponibilitate a Găsire iPhone în iOS, care de ceva vreme permite blocarea terminalelor iPhone, iPad și iPod touch, astfel încât ele să fie imposibil de accesat de către cei care nu cunosc ID-ul Apple și parola.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.