Cum sa blocati activarea pe iPhone si iPad in iOS 7 pentru a face dispozitivul inutilizabil in cazul unui furt – Sfaturi si trucuri

21
10193

Activare blocare iOS 7Furturile de dispozitive cu iOS sunt inregistrate la conte mari in intreaga lume, iar Apple a fost nevoita sa creeze un nou sistem de securitate care sa faca dispozitivele inutilizabile in cazul unui furt. Inainte de a lansa iOS 7, aplicatia Gasire iPhone era oarecum inutila avand in vedere faptul ca o persoana rau intentionata putea dezactiva Gasire iPhone, sterge contul iCloud sau chiar face o restaurare (daca dispozitivul era blocat cu cod de acces), iar proprietarul nu il mai putea gasi sau recupera vreodata. In iOS 7, compania Apple a introdus functia numita „Blocare activare” (Activation Lock), care functioneaza automat impreuna cu aplicatia Gasire iPhone. Practic, daca aveti un iPhone, iPad sau iPod touch cu iOS 7 sau o versiune ulterioara instalata si activata functia Gasire iPhone (activata din panoul iCloud, nu descarcata aplicatia!), veti avea automat pornita functia Blocare activare.

Cu Blocarea activarii pornita, o persoana care v-a gasit ori furat dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch nu il va mai putea utiliza sau vinde, mai ales daca dvs. il veti bloca prin cod. Activand Blocarea activarii, ID-ul Apple si parola corespunzatoare acestuia (contul iCloud) vor fi necesare inainte ca cineva sa poata dezactiva aplicatia Gasire iPhone, elimina contul iCloud din dispozitivul gasit ori furat, si sterge datele si reactiva dispozitivul (vor fi solicitate datele de autentificare in momentul configurarii dispozitivului). Practic, iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul touch sunt inutilizabile in cazul unui furt, neexistand vreo metoda de oprire a Blocarii activare fara a introduce ID-ul Apple si parola.

Pentru a porni Blocarea activarii trebuie, asa cum am mentionat anterior, sa porniti Gasire iPhone pe dispozitivul dvs. Pentru a face acest lucru, va trebui sa:

  1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al dispozitivului cu iOS;Home screen ios 7 iPhone ecran principal
  2. Derulati in jos pana la butonul iCloud si sa il atingeti;Configurari notificari general
  3. Conectati-va, in cazul in care nu ati facut-o deja, in contul iCloud folosind ID-ul Apple si parola;
  4. Comutati butonul din dreptul Gasire iPhone pe I (verde).iCloud configurari

Functia Blocare activare va fi activata automat in cazul in care ati facut actualizarea la iOS 7 de la o versiune precedenta a iOS pe care ati activat Gasire iPhone. (Citeste mai multe despre cum functioneaza, cum poti activa si utiliza Gasire iPhone in iOS).

Important: Introduceti un ID Apple personal, la care nimeni nu poate avea aces. Nu distribuiti datele de autentificare ale contului iCloud (ID Apple si parola) nimanui si nu le folositi pe cele ale unui prieten/prietene. Daca nu aveti un ID Apple, puteti sa va creati unul, gratuit in cativa pasi simpli, direct de pe iPhone si iPad (citeste mai multe despre cum iti poti crea un ID Apple). Asigurati-va ca retineti ID-ul Apple si parola, precum si ca aceasta din urma este unica si sigura – o alta persoana nu o va putea ghici pe baza datelor pe care le are despre dvs.

Daca dispozitivul v-a fost furat si credeti ca hotul ar putea sti parola ID-ului Apple, puteti sa o schimbati urmand acest link. Cand veti instraina sau vinde dispozitivul, asigurati-va ca veti dezactiva Gasire iPhone si elimina contul iCloud (citeste mai multe despre cum poti elimina un cont iCloud de pe iPhone si iPad), si nu veti oferi datele de autentificare unui strain.

Citeste si: Ce trebuie sa fac daca mi-am pierdut ori mi s-a furat dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch? – Sfaturi si trucuri

Asadar, atentie, in cazul in care sunteti in cautarea unui iPhone sau iPad, la vanzatorii rau-intentionati si hoti. Nu achizitionati un dispozitiv (prin curier) inainte de a il putea vedea si asigura ca nu are niciun cont iCloud sau ca, in momentul configurarii, nu este ceruta o parola si un ID Apple. Daca exista un cont sau sesizati ca functia Blocare activare este pornita, cereti-i vanzatorului sa o opreasca introducand parola contului iCloud. In cazul in care vanzatorul invoca diferite motive, cum ar fi a uitat parola, il va dezactiva de acasa, a primit dispozitivul de la o ruda si nu stie parola, sau stie el un service care poate face asta, nu cumparati! 

Trebuie sa stiti ca in iOS 7.0.x exista o eroare care permite dezactivarea Gasire iPhone si a contului iCloud de pe un dispozitiv fara a introduce parola. Chiar si asa, Blocare activare va ramane activata, iar in cazul unei restaurari va fi solicitata parola contului iCloud pe care l-ati eliminat fara parola. Astfel este recomandat sa faceti actualizarea la iOS 7.1 sau o versiune ulterioara, in momentul in care va fi lansat.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina.

- Reclamă -