Ce trebuie sa fac daca mi-am pierdut ori mi s-a furat dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch? – Sfaturi si trucuri

58
42916

hot iphone

Sa iti pierzi telefonul sau tableta nu este un lucru prea dificil. Dispozitivul sa fie gasit de o persoana care se gandeste imediat sa si-l insuseasca nu este ceva iesit din comun. Furtul de dispozitive, indiferent ca vorbim despre iPhone, iPad, iPod, terminale cu Android sau chiar feature phones, este un lucru care se intampla la ordinea zilei iar victima a hotilor poate fi oricine. Din pacate, in lumea asta traim si de aceea trebuie sa ne luam cateva masuri de precautie. Daca detii un iPhone, iPad sau iPod touch ai sanse mult mai mari sa iti recuperezi dispozitivul pierdut ori furat, sau macar sa te bucuri ca persoana in mainile careia a ajuns nu il poate utiliza. Pentru a-ti pastra sansele ridicate de recuperare a dispozitivului pierdut sau furat, va trebui sa activezi Gasire iPhone pe dispozitivul tau (nu sa instalezi aplicatia!) – Citeste mai multe despre cum poti activa Gasire iPhone pe dispozitivul cu iOS.

Daca ai pierdut dispozitivul cu iOS, sau te gandesti ca a fost furat, va trebui sa urmezi pasii de mai jos pentru a-l localiza si proteja datele tale personale. Inca de la inceput trebuie sa stiti ca exista doua situatii (Gasire iPhone activat sau ne-activat), iar sansele cele mai mari de recuperare sunt in prima:

1. Ai activat Gasire iPhone pe iPhone, iPad sau iPod touch

Urmati acest pasi numai daca Gasire iPhone a fost activat inainte ca dispozitivul sa fie pierdut sau furat.

  1. Incercati sa localizati dispozitivul utilizand Gasire iPhone. Pentru a face acest lucru va trebui sa accesati, din browser-ul web de pe computer, site-ul icloud.com/find in care sa va autentificati cu ID-ul Apple si parola contului iCloud setat pe dispozitivul pierdut sau furat. In cazul in care mai detineti un alt dispozitiv iOS, puteti sa localizati iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul touch pierdut folosind aplicatia gratuita Gasire iPhone. Citeste mai multe despre cum poti localiza un dispozitiv iOS pierdut.localizare gasire iphone
  2. Introduceti dispozitivul in Modul Pierdut pentru a seta un cod de acces din 4 cifre (altul decat cel eventual setat deja pe dispozitivul furat sau pierdut) si pentru a afisa un mesaj personalizat cu numarul de telefon la care sa puteti fi contactat de cel care v-a gasit dispozitivul. In momentul in care dispozitivul este in Modul Pierdut, acesta va inregistra pe harta si toate locatiile in care s-a deplasat si era conectat la internet. Penrtu a utiliza Modul Pierdut, dispozitivul pierdut trebuie sa fi avut iOS 6 sau o versiune ulterioara instalata. Daca dispozitivul rula iOS 5, dvs. il puteti localiza in continuare, bloca de la distanta si afisa un mesaj pe ecran.Captură de ecran din 2014.03.02 la 10.40.45
  3. Daca va temeti ca persoana care a gasit dispozitivul va putea accesa datele personale sau aplicatii in care erati conectat si provoca diferite pagube, eliminati-l de la distanta (citeste mai multe despre cum poti elimina un dispozitiv de la distanta). Retineti ca in momentul in care stergeti un dispozitiv, nu il veti mai putea localiza, ceea ce inseamna ca veti reduce semnificativ sansele recuperarii dispozitivului. Trebuie stiut ca blocarea activarii va opri, pe dispozitivele cu iOS 7 sau o versiune ulterioara, dupa stergere, persoana care a gasit ori furat dispozitivul sa il mai foloseasca.Captură de ecran din 2014.03.02 la 10.40.28
  4. Raportati pierderea sau furtul dispozitivului dvs. la autoritatile locale (politie) si la operatorul de telefonie mobila (in cazul iPhone sau iPad modelul Wi-Fi + Cellular. Operatorul va putea localiza, de asemenea, dispozitivul, dar numai in cazul in care cartela nu a fost eliminata din acesta. Chiar daca Apple nu va inregistra sau raporta furturile produselor sale, compania ne ofera posibilitatea de a accesa Profilul meu de asistenta (supportprofile.apple.com) pentru a gasi o lista intreaga cu numerele serial ale produselor pe care le-am cumparat si inregistrat cu ID-ul Apple propriu. Numarul serial il veti putea oferi autoritatilor pentru a raporta furtul. Chiar daca in Romania autoritatile nu vor face, in cele mai multe situatii, prea multe in cazul unui furt, merita sa incercati.

Nota: Daca dispozitivul pierdut este offline, il puteti pune in Modul Pierdut, bloca sau elimina. Toate comenzile vor fi aplicate in momentul conectarii la internet a acestuia.

2. Nu ai activat Gasire iPhone pe dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch

In cazul in care nu ai activat Gasire iPhone pe dispozitivul pierdut sau furat, nu il vei putea localiza sau proteja de la distanta, dar vei putea urma pasii de mai jos:

  1. Modifica parola contului iCloud pentru a va asigura ca persoana in mainile careia a ajuns nu va putea sa dezactiveze Blocarea activarii pentru a elimina contul iCloud si nici nu va putea sterge datele personale introduse in iCloud.
  2. Raportati pierderea sau furtul dispozitivului dvs. la autoritatile locale (politie) si la operatorul de telefonie mobila (in cazul iPhone sau iPad modelul Wi-Fi + Cellular. Operatorul va putea localiza, de asemenea, dispozitivul, dar numai in cazul in care cartela nu a fost eliminata din acesta. Chiar daca Apple nu va inregistra sau raporta furturile produselor sale, compania ne ofera posibilitatea de a accesa Profilul meu de asistenta (supportprofile.apple.com) pentru a gasi o lista intreaga cu numerele serial ale produselor pe care le-am cumparat si inregistrat cu ID-ul Apple propriu.  Numarul serial il veti putea oferi autoritatilor pentru a raporta furtul. Chiar daca in Romania autoritatile nu vor face, in cele mai multe situatii, prea multe in cazul unui furt, merita sa incercati.

 

In cazul in care nu iti mai amintesti parola ID-ului Apple, viziteaza iforgot.apple.com/appleid pentru a o recupera.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina.

- Reclamă -