macOS 13.2 Ventura a fost lansat. Iată noutățile

- Publicitate -

macOS Ventura 13.2 a fost lansat luni seară pentru utilizatorii de Mac. Noua versiune de Ventura a fost testată împreună cu programatorii și utilizatorii încă de la finele anului trecut. macOS 13.2 este lansat la aproximativ o lună distanță de precedenta actualizare – macOS 13.1.

macOS Ventura 13.2 Noutăți

iOS 16.3, iPadOS 16.3 și macOS 13.2 introduc compatibilitate pentru cheile de securitate fizice (certificate FIDO). Noua funcționalitate va permite utilizatorilor să își protejeze mai bine ID-urile Apple dacă dețin sau doresc să folosească o cheie de securitate fizică. Odată asociată contului, o cheie fizică de securitate va fi necesară la fiecare autentificare în ID-ul Apple (de pe un dispozitiv nou sau nu numai). Funcționalitatea Cheie de securitate a fost proiectată pentru a înlocui codurile de verificare care sunt trimise dispozitivelor Apple de încredere, pe toate conturile unde autentificarea cu doi factori este activată. Apple susține totuși că o cheie de securitate oferă mai multă siguranță împotriva atacurilor de tip phishing și încercărilor neautorizate de a accesa un cont.

Noua actualizare extinde disponibilitatea funcționalității de protecție avansată a datelor pentru iCloud la 23 de categorii de date. Între acestea se numără notițele și pozele iCloud, care vor fi criptate integral pe Mac. Această funcționalitate a apărut inițial în macOS 13.1, însă abia odată cu macOS 13.2 va putea fi activată și din România și alte țări din Europa, acest lucru fiind recomandat a se face cu celeritate de către toți utilizatorii care folosesc iCloud.

macOS 13.2 Ventura mai include compatibilitate pentru a doua generație de HomePod, noul model de boxă fiind anunțat săptămâna trecută, și corectează o serie de probleme, între care se numără o eroare din aplicația Freeform și o problemă din cauza căreia VoiceOver putea să nu ofere feedback audio în timpul tastării.

macOS Ventura 13.2 Notițele lansării

Această actualizare include protecția avansată a datelor pentru iCloud, posibilitatea de a utiliza chei de securitate pentru ID‑ul Apple, precum și alte îmbunătățiri și corectări de probleme pentru Mac.

• Protecția avansată a datelor pentru iCloud extinde la 23 numărul categoriilor de date iCloud protejate prin criptare end‑to‑end – incluzând backupurile, notițele și pozele iCloud – protejându‑vă informațiile chiar și în cazul unei breșe de date din cloud

• Cheile de securitate pentru ID‑ul Apple le permit utilizatorilor să își sporească securitatea contului prin solicitarea unei chei de securitate fizice pentru autentificare

• Corectează o problemă din aplicația Freeform, din cauza căreia unele dintre trasările desenate cu Apple Pencil sau cu degetul puteau să nu apară pe panourile partajate

• Corectează o problemă din cauza căreia VoiceOver putea să nu mai ofere feedback audio în timpul tastării

macOS Ventura 13.2 Actualizare

Actualizarea la noua versiune majoră de macOS este, desigur, recomandată tuturor utilizatorilor care posedă Mac-uri eligibile. Ea poate fi descărcată și instalată gratuit atât din Preferințe sistem > Actualizare softwarecât și urmând linkul direct de mai jos (urmați linkul mai ales dacă noua versiune a macOS nu apare în secțiunea de Actualizări a macOS).

Actualizarea la macOS Ventura 13.2 poate fi efectuată de utilizatorii care posedă modele de Mac compatibile (vezi lista completă urmând linkul de mai jos) cu aproximativ 1 GB de stocare liber pe disc.

macOS 13.2 succede macOS 13.1, adică cea mai recentă actualizare majoră adusă macOS Ventura. Mai multe detalii despre noutățile aduse de macOS Ventura 13.1 sunt disponibile aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS / iPadOS 15.7.3 și iOS 12.5.7 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 15.7.3, iPadOS 15.7.3 și iOS 12.5.7 au fost lansate luni seară de către Apple și sunt disponibile, așadar,...

Apple a lansat HomePod 2 – iată ce trebuie să știi despre noua boxă

Apple a anunțat miercuri după-amiază lansarea celei de-a doua generații a boxei inteligente HomePod, care va avea...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
361UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.3 a fost lansat pentru utilizatorii de Apple TV HD și 4K

Apple a lansat marți seară versiunea finală a tvOS 16.3 pentru toți utilizatorii de Apple TV generațiile 4, 5, 6 și 7 („HD” și...

Apple a lansat actualizarea 16.3 pentru HomePod

La o zi distanță de lansarea iOS 16.3 / iPadOS 16.3, watchOS 9.3 și a macOS Ventura 13.2 , actualizări majore care introduc o lungă listă...

Apple a lansat macOS Monterey 12.6.3 și macOS Big Sur 11.7.3

macOS Monterey 12.6.3 a fost lansat marți seară pentru utilizatorii de Mac. Noua versiune de Monterey este însoțită de o actualizare adusă de către Apple...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.