În ultimele luni, utilizatorii de MacBook (în special modelul MacBook Pro cu afișaj Retina de 13 inchi) s-au plâns de o eroare care face ca Safari (și nu doar) să blocheze întreg sistemul, obligându-i să își repornească forțat laptopurile chiar și de câteva ori pe zi. Dezamăgirea și mai mare a fost atunci când OS X 10.11.5 a fost lansat, în condițiile în care problema nu părea să fie rezolvată pe unele computere. Astăzi însă Apple s-a gândit că a venit timpul să prezinte soluția de rezolvare a ei.

Compania americană recunoaște că unele MacBook Pro cu afișaj Retina de 13 inchi se pot bloca atunci când un navigator web este utilizat, și dă vina pe pluginul Adobe Flash Player. De aceea, rezolvarea este foarte simplă și, din fericire pentru cei care depind de problematicul plugin, nu implică dezactivarea sau ștergerea lui.

Așadar, în cazul în care ai modelul de la începutul lui 2015 de MacBook Pro cu afișaj Retina de 13 inchi (sau un alt model de MacBook) și întâmpini problema blocării în timpul folosirii unui navigator web (cum ar fi Safari), va trebui să faci ultimele actualizări:

  • În primul rând, descarcă și instalează cea mai recentă versiune a sistemului de operare OS X, 10.11.5. Mai multe detalii despre cum poți face acest lucru sunt disponibile aici.
  • Actualizează pluginul Flash Player la cea mai recentă versiune. Pentru a face acest lucru va trebui fie să folosești site-ul web al Adobe, fie să accesezi panoul Flash Player din Preferințe sistem, de unde poți verifica dacă este disponibilă vreo actualizare și o poți descărca și instala.

După ce vei actualiza atât sistemul de operare, cât și pluginul Flash Player, MacBook-ul tău nu ar trebui să se mai blocheze. Dar dacă o va face, atunci contactează asistența Apple pentru detalii suplimentare.

Primele plângeri cu privire la „înghețarea” computerului în timpul folosirii Safari și a altor navigatoare web au apărut în martie, imediat după lansarea OS X 10.11.4. Principalele computere afectate sunt MacBook Pro cu afișaj Retina de 13 inchi (modelul de la începutul anului trecut), însă destui sunt utilizatorii care au întâmpinat probleme chiar și pe modelul de 15 inchi de MacBook Pro sau un alt model de MacBook. În unele situații, așa cum se arată într-un comentariu lăsat de un cititor iTutorial.ro, Apple a schimbat computerele ce se blocau, cu toate că și pe cele noi se întâlnea aceeași problemă.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.