La nici un an de la lansarea serviciului de muzică la cerere – Apple Music, compania Apple pregătește deja o actualizare majoră pentru el din dorința de a-l face „mai simplu de utilizat”, potrivit unor surse citate de Bloomberg News.

Gigantul din Cupertino va redesena interfața utilizator a Apple Music în ideea de a o face mai intuitivă, conform surselor care au cerut să le fie respectat anonimatul întrucât noutățile pentru serviciul de streaming audio nu au fost anunțate. În plus, Apple își dorește să îmbunătățească în mod semnificativ integrarea a două componente ale Apple Music: streamingul și descărcarea de muzică, precum și să își extindă serviciul de radio online.

Potrivit Bloomberg, versiunea complet nouă de Apple Music va fi anunțată la WWDC, pe 13 iunie și se va bucura de o campanie de marketing proaspătă, care are scopul de a atrage mai mulți oameni către serviciul bazat pe abonamente, al cărui preț actual începe de la 4,99 € / lună.

Apple Music a fost anunțat cu surle și trâmbițe în luna iunie a anului trecut și în ciuda faptului că părerile inițiale ale criticilor au fost în general pozitive, serviciul a fost criticat de multă lume pentru interfața ambiguă și lipsa de caracteristici. Mai mult, el a fost boicotat la început de unii artiști, printre care se număra și Taylor Swift, din cauza faptului că ei nu erau plătiți în perioada de trei luni în care muzica lor putea fi ascultată gratis de utilizatori. Tot artiștii, au criticat și platforma socială a Apple Music, Connect, deoarece nu și-a atins scopul de a ține utilizatorii la curent cu anunțurile idolilor lor.

Iar dacă problema cu artiștii care au boicotat serviciul a fost rezolvată imediat de Apple (Taylor Swift ajungând acum să promoveze Apple Music în reclame), celelalte nu au fost adresate momentan. Totuși, potrivit surselor citate de Bloomberg, se pare că angajații Apple au muncit din greu să unească laturile de streaming și descărcări într-o strategie muzicală coezivă, iar rezultatul muncii lor va putea fi văzut în aproximativ o lună. Implicate în acest efort nou ar fi fost nu doar echipe care au noi conducători, ci și echipa liderului de design, Jony Ive, precum și cofondatorul Beats, Jimmy Iovine și Eddy Cue, actualul vicepreședinte Apple pentru servicii.

În prezent, Apple Music are 13 milioane de abonați, conform directorului general al Apple, Tim Cook. Rata de creștere a bazei de abonați este destul de mare, în condițiile în care în luna februarie erau raportați 11 milioane de abonați. Ea ar putea fi însă și mai mare dacă interfețele aplicațiilor Muzică și iTunes ar fi regândite și dacă ar fi aduse noi caracteristici interesante pentru utilizatori.

Actualizare 4 mai, ora 21:00: Mark Gurman – bloggerul care a oferit în trecut și informații veridice cu privire la produsele Apple nelansate – a publicat un articol în care ne oferă mai multe detalii despre viitorul Apple Music. Acesta susține că aplicația gazdă a serviciului (Muzică, în iOS, și iTunes, în OS X) va avea un design „mai îndrăzneț, dar mai simplu”, care pune accentul pe fundaluri albe cu negru și texte, concentrându-ne privirea pe ilustrațiile albumelor. Fila „Noutăți” din serviciul de streaming urmează să fie înlocuită de o filă „Navigați”, care va include instrumente de organizare îmbunătățite, ce vor ajuta la găsirea mai rapidă a conținutului nou. La rândul ei, fila Pentru Dvs. va fi și ea actualizată, pentru a fi simplificată și mai des utilizată de către abonați. În ceea ce privește fila Connect nu ar trebui să ne așteptăm la schimbări, din păcate, la fel cum nu ar trebui să ne așteptăm la noutăți importante nici în ceea ce privește Beats 1.

În plus, compania Apple urmează să adauge în aplicația Muzică noi scurtături 3D Touch, precum și să facă opțiunile de partajare mai evidente și să introducă o caracteristică, care să le permită utilizatorilor să acceseze rapid versurile melodiilor (atât cele adăugate de ei prin iTunes, cât și cele oferite de casele de discuri).

Noul Apple Music urmează să fie prezentat la WWDC 2015 în iOS 10 și va fi introdus și în iTunes, printr-o actualizare adusă acestui program pentru Mac și PC.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.