Google a lansat Spaces – o aplicație care combină Căutarea, YouTube și Chrome

0
614

Compania Google a lansat la începutul acestei săptămâni platforma Spaces pentru Android, desktop și iOS, aplicația oficială a ei fiind disponibilă și pe App Store România, pentru utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch. Spaces combină Căutarea Google, YouTube și Chrome într-o aplicație care face astfel simplă partajarea de conținut și discutarea pe marginea lui cu prietenii, familia și nu numai.

Cu această aplicație, compania Google își dorește să reducă timpul pierdut inutil de utilizatori sărind dintr-o aplicație într-alta, în condițiile în care combină caracteristicile mai multor titluri ale sale:

Partajarea în grup nu este simplă. De la cluburi de carte, la vânători de case, la excursii de weekend și nu doar, adunarea prietenilor în aceeași aplicație poate fi dificilă. Partajarea lucrurilor implică în mod normal saltul dintr-o aplicație într-alte pentru a copia și partaja linkuri. Conversațiile în grup nu își păstrează, de cele mai multe ori, subiectul inițial, iar lucrurile sunt pierdute în fire nesfârște la care nu poți reveni cu ușurință atunci când ai nevoie de ele.

Ne-am dorit să creăm o experiență de partajare în grup mai bună, așa că am creat o aplicație nouă denumită Spaces, care le permite oamenilor să adune instantaneu oameni laolaltă pentru a vorbi pe orice subiect.

Pentru început, utilizatorii care vor instala Spaces vor trebui să creeze un Spațiu în interiorul aplicației, care să aibă în centru orice articol sau video doresc ei. Apoi, ei vor putea să își invite, prin mesaje, e-Google Spaces pentru iPhonemail sau unele rețele sociale, prietenii și membrii din familie să se alăture acelui Spațiu. Odată alăturate unui Spațiu, persoanele vor putea discuta pe subiectul inițial (mesajele fiind afișate chiar lângă articole), partaja conținut și vor putea găsi cu ușurință mesajele mai vechi, grație unui motor de căutare care poate afișa rezultate vizuale și indica termeni de căutare. În momentul de față, în Spaces sunt integrate YouTube, Poze Google și Căutarea (cu un browser care îți permite să accesezi orice site web din rezultatul unei căutari).

Funcționalitatea acestei aplicații create pentru schimbul de idei va fi testată de Google, la scară mai mare și public, la conferința I/O de săptămâna aceasta (începe mâine). Pentru fiecare sesiune din cadrul ei, Google a creat Spații, care le permit dezvoltatorilor și invitaților să se conecteze și discute cu privire la cele mai importante subiecte anunțate la conferință dintr-un singur loc.

Google Spaces poate fi accesat de pe web la această adresă: https://get.google.com/spaces/. Aplicația pentru iPhone este disponibilă pe App Store pentru toți utilizatorii care au instalat iOS 9.0 sau o versiune ulterioară pe terminalul lor. Dimensiunea ei este de 58,7 MB, iar o traducere în limba română este disponibilă încă de pe acum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.