Apple anunță întemeierea primului accelerator de dezvoltare și proiectare a aplicațiilor din India

0
757

La o zi după anunțul privind extinderea disponibilității GarageBand în China, compania Apple a făcut publică miercuri dimineață o inițiativă pentru o altă țară din Orient, India. Aici, compania americană urmează să ajute inginerii talentați și să contribuie la creșterea comunității de dezvoltatori iOS a țării.

Apple va pune bazele unui Accelereator de Proiectare și Dezvoltare în Bengaluru, un oraș considerat a fi cartierul general al startupurilor din India. Acesta va avea rolul de a sprijini, cu persoane specializate, cele câteva zeci de mii de dezvoltatori din India, care creează aplicații pentru iOS. Echipa Apple va lucra alături de dezvoltatori pentru a-i inspira și învăța cele mai bune tehnici, pentru a-i ajuta să își „honuiască” abilitățile în domeniu, precum și pentru a îmbunătăți calitatea, aspectul și performanțele aplicațiilor lor pentru platforma iOS.

„India este gazda uneia dintre cele mai pline de viață și antreprenoriale comunități de dezvoltatori iOS din lume. Prin deschiderea acestei noi așezări în Bengaluru, le oferim dezvoltatorilor acces la instrumente care îi vor ajuta să creeze aplicații inovative pentru clienții din întreaga lume” – Tim Cook, director general Apple.

Săptămânal, experți ai Apple vor organiza ședințe de instruire și vor oferi dezvoltatorilor sesiuni față-în-față pentru analizarea aplicațiilor. De asemenea, acceleratorul Apple de Proiectare și Dezvoltare din orașul indian va oferi dezvoltatorilor ocazia de a învăța cum să scrie cod folosind limbajul de programare Swift.

Acceleratorul urmează să fie deschis la începutul anului viitor, compania Apple sperând ca el să sprijine și inspire o parte din cei peste un milion de locuitori ai orașului, care lucrează în domeniul IT, precum și pe absolvenții în informatică și inginerie ai universităților locale.

Această știre cu privire la deschiderea acceleratorului Apple de proiectare și dezvoltare pe teritoriul Indiei vine într-un moment în care Tim Cook, directorul general al companiei din Cupertino, face prima vizită în această țară. Iar acceleratorul nu este singurul motiv al său pentru această vizită. Potrivit zvonurilor de până acum, Cook se va întâlni și cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, și va anunța probabil deschiderea unui centru de dezvoltare în orașul indian Hyderabad, unde inginerii se vor concentra pe îmbunătățirea platformei Hărți. Mai mult, se poate să fie anunțate planurile Apple de deschidere a primelor sale trei magazine în India în următoarele 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.