Apple a actualizat GarageBand pentru iOS și OS X cu instrumente chinezești

0
636

Compania Apple a anunțat marți dimineață lansarea unei actualizări importante pentru software-ul de creare muzicală, GarageBand, care introduce pe dispozitivele iPhone, iPad și Mac o gamă variată de instrumente chinezești și o localizare a limbii chineze îmbunătățită pentru a celebra „istoria bogată a muzicii chineze”.

Creată pe deja foarte bogata colecție de sunete GarageBand, actualizarea adaugă instrumente chinezești – printre care se numără pipa, erhu și numeroase instrumente chinezești de percuție -, precum și 300 de bucle muzicale Apple, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a-și pune imaginația la contribuție și crea muzică inspirată de cea chinezească, direct de pe dispozitivele iPhone, iPad, iPod touch sau Mac. În plus, pe iOS, această actualizare introduce două șabloane chinezești noi pentru Bucle Live și noi opțiuni de partajare pentru rețelele sociale chinezești, inclusiv QQ și Youku.

În cadrul comunicatului de presă emis de Apple pentru a comunica această actualizare, vicepreședintele executiv al companiei pentru marketing produs, Susan Prescott, a declarat:

GarageBand este cea mai populară aplicație de creație muzicală din lume și suntem bucuroși să introducem aceste caracteristici care integrează istoria bigată a muzicii tradiționale chinezești. Adăugând instrumente chinezești clasice și noi șabloane Bucle Live, noua aplicație GarageBand face distractivă și ușoară crearea de muzică inspirată de cea chinezească direct de pe iPhone-ul, iPad-ul sau Mac-ul tău.

La instrumentele de percuție chinezești (printre care se numără tobe, cimbale și gonguri), pipa și erhu din GarageBand se va putea cânta de pe iPhone și iPad folosind Multi-Touch (gesturile 3D Touch fiind integrate în erhu și pipa pentru a controla intensitatea și nu numai), iar de pe Mac folosind caracteristica „Dactilografiere muzicală” sau conectând o tastatură muzicală USB de la terți. Fiecare dintre instrumente include diferite articulații de interpretare, inclusiv selectarea rapidă pentru pipa, tril, apogiatură și glissando pentru erhu, care fac foarte simplă crearea de melodii expresive și realiste, chiar și de către un novice.

În plus, actualizarea mai adaugă, în biblioteca muzicală chinezească, 300 de bucle create de Apple pentru o mulțime de instrumente și stiluri, printre care se numără guzheng, dizi, yangqin și Peking Opera. Acestea pot fi mixate și îmbinate cu instruemntele chinezești din GarageBand pentru a crea muzică tradițională sau stiluri complet noi. Pe iOS, GarageBand este compatibilă de acum cu buclele live – o modalitate nouă și intuitivă de a crea muzică prin simpla atingere a unor celule și coloane într-o grilă vizuală -, care aduc și două șabloane noi – unul pentru muzica tradițională și unul pentru muzica modernă chinezească – ce conțin o gamă variată de instrumente chinezești care pot fi folosite din grila Bucle Live.

La final, pentru chinezi, Apple anunță nu doar extinderea numărului de rețele sociale pe care poate fi partajat conținutul muzical creat cu GarageBand, ci și îmbunătățirea traducerilor, toate sunetele, buclele și instrumentele incluse în aplicație fiind de acum traduse în chineza simplificată și cea tradițională.

Utilizatorii care nu au dispozitivele configurate în zona China vor putea folosi și ei noile instrumente și bucle chinezești. Ele vin activate în mod implicit pe Mac, iar de pe iPhone și iPad se pot activa din meniul Configurări>Avansat>Instrumente chinezești, al aplicației.

Totodată, pentru utilizatorii din afară Chinei, inclusiv pentru români, este disponibilă actualizarea 2.1.1 a GarageBand pentru iOS și actualizarea 10.1.2 a GarageBand pentru Mac. Noua versiune a aplicației pentru iPhone și iPad permite selectarea simultană a mai multor regiuni în vizualizarea Piste, permite partajarea de melodii GarageBand prin e-mail drept fișiere audio necomprimate, precum și prin AirDrop, pe un alt iPhone/iPad compatibil. De asemenea, actualizarea introduce o bară laterală pentru navigarea alfabetică în Buclele Apple, permite utilizarea de imagini personalizate pentru melodiile partajare pe YouTube și Facebook și este compatibilă cu funcționalitatea „iPad partajat” din iOS 9.3. GarageBand 10.1.2 pentru Mac nu este însă la fel de bogată în noutăți, aducându-le utilizatorilor doar corecturi de erori și îmbunătățiri în privința stabilității, precum și numeroase îmbunătățiri pentru Accesibilitate.

Actualizarea la noile versiuni de GarageBand pentru iPhone, iPad și Mac poate fi efectuată, gratuit, de pe App Store>Actualizări.

Actualizarea aplicațiilor GarageBand pentru iOS și OS X vine într-un moment în care Apple arată un interes tot mai mare față de China, după piedicile pe care i le pun autoritățile chineze și scăderea cu 26% a vânzărilor anuale în T1 2016. Recent, Apple a anunțat că a făcut o investiție de 1 miliard de dolari în compania de taxi Didi Chuxing, iar directorul general al companiei americane, Tim Cook, a vizitat la acest început de săptămână China, pentru a se întâlni cu președintele Didi Chuzing și pentru a întâlni dezvoltatorii chinezi de aplicații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.