Apple a investit 1 miliard de dolari într-o firmă de taximetre probabil pentru Apple Car

0
677

Ieri dimineață, Apple anunța că a investit un miliard de dolari în serviciul chinezesc de ride-sharing, Didi Chuxing, și cu toate că directorul general al companiei americane a refuzat să spună motivul exact din spatele acestei decizii sau să asocieze investiția de capital proiectului Apple Car, se pare că automobilul electric ar fi într-adevăr motivul din spatele ei. Sau cel puțin asta ne sugerează mai mulți jurnaliști, care susțin că investiția mare în rivalul chinezesc al Uber ar putea avea o importanță uriașă la dezvoltarea unui automobil electric.

The Wall Street Journal scrie că Didi Chuxing este „nu doar un important aliat într-o piață-cheie, ci și o sursă bogată de date pentru autovehiculele autonome”. Or, în lumina zvonurilor potrivit cărora Apple dezvoltă un automobil electric și capabil să se conducă singur, aceste date ar putea avea o importanță uriașă.

Didi îi asigură Apple o sursă bogată de date pentru vehiculul capabil să se conducă singur. Ea ar putea oferi, de asemenea, avantaje pentru ecosistemul mobil al Apple. Aplicațiile de ride-sharing sunt asociate îndeaproape și cu serviciile de plăți, cum ar fi Apple Pay. Ele pot fi de asemenea fundația pentru tranzacții comerciale mobile, cum ar fi livrările.

Investiția inițiază o posibilă demascare a firmelor asociate cu Uber, care a promit investiții de la Alphabet și de la compania chinezească de căutare Baidu. Atât Alphabet, cât și Baidu au investit mult în tehnologia de conducere autonomă.

The Information scrie că serviciile de ride-sharing precum Didi Chuxing și Uber sunt foarte mult interesate de autovehicule capabile să se conducă singure, deoarece ar putea reduce costurile prin eliminarea nevoii de a mai avea șoferi angajați. De fapt, directorul general al Uber, Travis Kalanick, ar fi urmat să se întâlnească, cu oficialii Apple săptămâna aceasta ăt a discuta despre un posibil parteneriat viitor. Nu se știe însă dacă această întâlnire a avut sau nu loc.

Afacerea nu este despre serviciul Didi de astăzi. Ea stabilește o viitoare alianță în jurul tehnologiei, cum ar fi mașinile autonomie, unde Apple și Google merg cap-la-cap. Dezvoltarea autovehiculelor autonome este miza pentru aceste companii de ride-sharing – mișcarea îi va ajuta să câștige mai mulți bani prin tăierea costurilor cu șoferii. Uber a făcut investiții majore în această direcție, mulțumită partenerului său Baidu. Didi nu a făcut. Dar Appe […] îi poate ajuta.

Supranumită Apple Car și cunoscută cu numele de cod Project Titan, mașina Apple ar putea fi lansată până în 2020. Până acum, Apple a angajat numeroase persoane cu experiență în domeniul auto și a închiriat diferite hale pentru a testa mașini. Evident, Apple nu a recunoscut că lucrează la dezvoltarea unui autoturism autonom, arătând spre CarPlay și îmbunătățirea experienței din mașini, de fiecare dată când oficialii ei au fost întrebați de acest proiect secret și angajările făcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.