Cum să dezactivezi afișarea site-urilor web vizitate frecvent în Safari pe iPhone și iPad – Tutorial

0
1364

Atunci când navighezi pe Internet folosind browserul Safari de pe iPhone, iPad și iPod touch, acesta va urmări site-urile vizitate de tine, nu doar pentru a-ți afișa sugestii sau pentru a te ajuta să le găsești în istoric, ci și pentru a le afișa pe cele mai frecvent accesate într-o secțiune specială, actualizată automat și constant.

Denumită Vizitate frecvent, caracteristica are ca și scop ajutarea utilizatorilor să găsească site-urile web pe care ea le consideră preferate, pe baza numărului de accesări. Vizitate frecvent va include numai acele site-uri web pe care tu nu le-ai adăugat încă în Preferate – o altă secțiune afișată sub câmpul de Căutare Inteligentă, la atingerea lui – și le va afișa sub acestea, într-o secțiune dedicată.

Dar oricât de utilă ar fi această caracteristică pentru cei mai mulți dintre noi, se prea poate ca pentru unii să fie incluse site-uri pe care nu ar vrea să le vadă acolo sau să existe câteva intrări pe care și-ar dori să nu le mai vadă. Iar dacă eliminarea individuală a site-urilor vizitate frecvent este posibilă încă de la introducerea acestei caracteristici din iOS 8, abia mai recent Apple s-a gândit să ne permită dezactivarea afișării secțiunii Vizitate frecvent în Safari.

Așa că dacă vrei să dezactivezi afișarea site-urilor web vizitate frecvent sub câmpul de Căutare Inteligentă și Preferate, vei putea face acest lucru, urmând pașii de mai jos:

Cum să dezactivezi afișarea site-urilor web vizitate frecvent în Safari de pe iPhone și iPad

De ce vei avea nevoie?

 • Un dispozitiv:
  • iPhone 4s sau mai recent
  • iPad 2 sau mai recent
  • iPad mini sau mai recent
  • iPad Air sau mai recent
  • iPad Pro
  • iPod touch generația a 5-a sau mai recent
 • Versiune sistem de operare:
  • iOS 9.0 sau ulterioară

Dezactivare vizitate frecvent din Safari

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Atinge Safari;configurari safari
 3. În secțiunea GENERAL, comută la poziția dezactivat (gri/O) butonul din dreptul Site-uri vizitate frecvent.Vizitate frecvent Safari GENERAL

Acum accesează aplicația Safari și atibge bara de Căutare Inteligentă din partea de sus a ecranului pentru a vedea că tot ce a rămas afișat sub ea sunt site-urile preferate. Nimic vizitat frecvent nu va mai apărea aici, până la reactivarea acestei caracteristici.

În cazul în care ești utilizator de OS X și te întrebi cum poți dezactiva această caracteristică din Safari, ei bine, momentan acest lucru nu este posibil, nici măcar în OS X 10.11.5.

Ai și alte întrebări?

Dacă ai întrebări, neclarități sau dorești să propui un tutorial, lasă un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -