Cum să dezactivezi afișarea site-urilor web vizitate frecvent în Safari pe iPhone și iPad – Tutorial

0
2143

Atunci când navighezi pe Internet folosind browserul Safari de pe iPhone, iPad și iPod touch, acesta va urmări site-urile vizitate de tine, nu doar pentru a-ți afișa sugestii sau pentru a te ajuta să le găsești în istoric, ci și pentru a le afișa pe cele mai frecvent accesate într-o secțiune specială, actualizată automat și constant.

Denumită Vizitate frecvent, caracteristica are ca și scop ajutarea utilizatorilor să găsească site-urile web pe care ea le consideră preferate, pe baza numărului de accesări. Vizitate frecvent va include numai acele site-uri web pe care tu nu le-ai adăugat încă în Preferate – o altă secțiune afișată sub câmpul de Căutare Inteligentă, la atingerea lui – și le va afișa sub acestea, într-o secțiune dedicată.

Dar oricât de utilă ar fi această caracteristică pentru cei mai mulți dintre noi, se prea poate ca pentru unii să fie incluse site-uri pe care nu ar vrea să le vadă acolo sau să existe câteva intrări pe care și-ar dori să nu le mai vadă. Iar dacă eliminarea individuală a site-urilor vizitate frecvent este posibilă încă de la introducerea acestei caracteristici din iOS 8, abia mai recent Apple s-a gândit să ne permită dezactivarea afișării secțiunii Vizitate frecvent în Safari.

Așa că dacă vrei să dezactivezi afișarea site-urilor web vizitate frecvent sub câmpul de Căutare Inteligentă și Preferate, vei putea face acest lucru, urmând pașii de mai jos:

Cum să dezactivezi afișarea site-urilor web vizitate frecvent în Safari de pe iPhone și iPad

De ce vei avea nevoie?

 • Un dispozitiv:
  • iPhone 4s sau mai recent
  • iPad 2 sau mai recent
  • iPad mini sau mai recent
  • iPad Air sau mai recent
  • iPad Pro
  • iPod touch generația a 5-a sau mai recent
 • Versiune sistem de operare:
  • iOS 9.0 sau ulterioară

Dezactivare vizitate frecvent din Safari

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Atinge Safari;configurari safari
 3. În secțiunea GENERAL, comută la poziția dezactivat (gri/O) butonul din dreptul Site-uri vizitate frecvent.Vizitate frecvent Safari GENERAL

Acum accesează aplicația Safari și atibge bara de Căutare Inteligentă din partea de sus a ecranului pentru a vedea că tot ce a rămas afișat sub ea sunt site-urile preferate. Nimic vizitat frecvent nu va mai apărea aici, până la reactivarea acestei caracteristici.

În cazul în care ești utilizator de OS X și te întrebi cum poți dezactiva această caracteristică din Safari, ei bine, momentan acest lucru nu este posibil, nici măcar în OS X 10.11.5.

Ai și alte întrebări?

Dacă ai întrebări, neclarități sau dorești să propui un tutorial, lasă un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.