Anul trecut, în cadrul evenimentului media Apple de pe 9 martie, Tim Cook și compania anunțau data lansării ceasului inteligent pe care îl prezentaseră la finele anului 2014. Pe 24 aprilie 2015, Apple Watch era lansat în 9 piețe importante de pe glob, printre care se numărau Germania, Franța, Marea Britanie și SUA. Ulterior, ceasul s-a mai lansat în câteva zeci de țări și totuși, până acum, niciun cuvând despre lansarea oficială din România (căci neoficial, ceasul este disponibil de anul trecut și la noi). Până săptămâna aceasta.

După aproape un an, Apple și-a adus probabil aminte că mai există vreo câteva țări pe glob unde nu a lansat Apple Watch, așa că a actualizat versiunea pentru România a site-ului său web cu scopul de a aduce în sfârșit informații cu privire la ceas, dar și de a anunța data lansării.

Vineri, pe 15 aprilie, îți vei putea achiziționa un Apple Watch din România

Săptămâna viitoare, pe 15 aprilie, potrivit companiei Apple, magazinele autorizate din România vor începe să comercializeze ceasul inteligent care în anul de disponibilitate nu a primit decât o actualizare majoră de software și câteva noi curele în această primăvară. Lansarea de la noi vine la câteva săptămâni după ce Apple anunța, în cadrul evenimentului media de pe 21 martie, că va reduce prețul de bază al ceasului cu 50 € la 299 €, pentru versiunea Sport de 38mm și 349 €, pentru cea de 42mm. În aceste condiții, va fi extrem de interesant să vedem la noi cât va costa ceasul sau, mai bine spus, cu cât va fi mai scump decât în Germania, Franța sau alte țări din Uniunea Europeană.

Momentan, nu am găsit niciun magazin autorizat la noi care să anunțe lansarea Apple Watch, însă în zilele care urmează eMAG, iStyle, Noumax și nu numai o vor face, cel mai probabil. Cu toate acestea, nu știm care va fi decizia operatorilor de telefonie mobilă în privința acestui ceas și chiar dacă există posibilitatea ca el să fie comercializat măcar de către Orange România ca și accesoriu pentru iPhone, mă tem că nu vom vedea în ofertele niciunuia dintre operatori vreun Apple Watch.

apple watch romania

În ceea ce privește pagina de prezentare a Apple Watch din România, aceasta reprezintă o versiune „intrată la apă” a celei din SUA sau Germania, de exemplu. Vorbim despre o pagină de pornire care oferă câteva detalii despre ceasul inteligent și o altă pagină care ne prezintă motivele pentru care am putea îndrăgi ceasul – cele mai importante caracteristici ale sale. În plus, o a treia pagină vorbește despre colecția Hermès de Apple Watch și afișează magazinele în care ea este disponibilă (niciun magazin din România nu este afișat).

În fine, cea mai interesantă pagină este galeria interactivă, care le permite utilizatorilor să vizualizeze toate carcasele, curelele și cadranele de Apple Watch disponibile, și să le combine după bunul plac. Oricine poate alege un cadran de Apple Watch (din aluminiu sau oțel inoxidabil, întrucât versiunea din aur nu va fi comercializată la noi), pentru ca apoi să selecteze cureaua care se i se potrivește cel mai bine, iar la final să vadă cum va arăta cu tot cu un cadran dintre cele câteva zeci disponibile. Această galerie este folositoare pentru cei care intenționează să își cumpere un model de Apple Watch, deoarece le permite să găsească modelul cel mai potrivit înainte de a vizita un magazin. Puteți accesa galeria de aici.

La final, trebuie să vă spun că tot astăzi, compania Apple a anunțat că va extinde colecția de curele Hermès pentru Apple Watch cu patru versiuni noi, care vor fi, pentru prima dată, disponibile pentru achiziție separată peste câteva săptămâni. Designerii Apple și cei ai cunoscutei case de modă franceze au adăugat în colecția de Apple Watch culorile albastru safir, albastru păun, alb și oranj, ele fiind disponibile pe anumite modele, în funcție de dimensiunea cadranului ceasului.

Noua colecție de curele Hermès pentru Apple Watch va fi disponibilă în magazinele Apple și Hermès pe 19 aprilie. Momentan nu se știe când și dacă aceste curele vor fi disponibile la noi pe căi oficiale.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.