Deși nu au anunțat încă vânzările înregistrate de cel mai nou membru din familia iPhone, SE, oficialii Apple au declarat, în cadrul teleconferinței de aseară, că cererea pentru noul dispozitiv a fost foarte mare, depășindu-le așteptările.

Potrivit directorului general al Apple, Tim Cook, iPhone SE o așează pe Apple într-un plan strategic de atragere a clienților noi cu prețul mic și tehnologiile de ultimă oră. Cook a spus că Apple lucrează din greu pentru a satisface cererea și pentru a îmbunătăți timpii de livrare ai dispozitivului.

Suntem încântați de răspunsul pe care l-am primit la el [n.r. iPhone SE]. Există clar o cerere mai mare decât o anticipam. Aceasta este și adevăratul motiv pentru care avem limitările pe care le avem.

Încă din primele zile de disponibilitate, iPhone SE a fost disponibil în cantități restrânse, în ciuda zvonurilor cum că vânzările sale sunt dezamăgitoare. De aproximativ două săptămâni, livrarea estimată de Apple a terminalelor iPhone SE este de 2-3 săptămâni, sugerându-ne că gigantul american nu poate să satisfacă momentan cererea mare de pe piață.

iPhone SE este combinația perfectă pentru oricine își dorește un telefon compact. El are un design și dimensiuni identice cu cele ale iPhone 5s și componente interne de iPhone 6 și 6s, care îi oferă performanțe similare cu cele înregistrate de ultimele iPhone-uri de top. Dar deasupra tuturor este prețul, iPhone SE fiind cel mai ieftin iPhone nou lansat vreodată de Apple. În România, el este comercializat la prețuri începând cu aproximativ 2.000 lei.

Informațiile pozitive cu privire la iPhone SE vin după ce Apple a raportat primul declin al vânzărilor de iPhone din istorie și prima scădere anuală a cifrei de afaceri trimestrială din ultimii 13 ani. Iar declinul vânzărilor de iPhone a fost unul semnificativ, cele 51,2 milioane de unități vândute de gigantul american în primele trei luni ale anului curent fiind cu 10 milioane mai puține decât cele 61,2 milioane de unități pe care le comercializa în urmă cu un an.

iPhone SE a fost pus în vânzare în ultima zi a lunii martie, așa că dacă el a ajutat la creșterea vânzărilor de iPhone vom vedea doar la finele trimestrului fiscal curent (perioada aprilie-iunie 2016).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.