La numai câteva ore după ce Vodafone România a dat startul unei sesiuni de precomenzi pentru iPhone SE și iPad Pro, cel mai mare operator de telefonie mobilă din România, Orange, a listat și el cele mai noi dispozitive Apple în magazinul online. Atât iPad Pro de 9,7 inchi, cât și iPhone SE pot fi deja precomandate la Orange, atât cu abonament, cât și „la liber”.iphone se 16 gb orange

iPhone SE

Noul iPhone cu afișaj de 4 inchi, design identic cu iPhone 5s și componente interne de iPhone 6s este disponibil la Orange, în ambele versiuni – de 16 GB și 64 GB -, pe culorile gri stelar, auriu și roz auriu.

Începând cu cea mai accesibilă versiune de iPhone SE, cea de 16 GB, aceasta este disponibilă în oferta Orange, la fel ca și la Vodafone, numai pe culorile gri stelar, auriu și roz auriu. Achiziționată împreunuă cu unul dintre abonamentele recomandate, aceasta are un preț de pornire de 135 €. Pentru a plăti doar atât pe iPhone SE, abonamentul încheiat pe 2 ani va trebui să fie Orange Me 42 (€/lună). Dacă însă nu dorești să plătești atât de mult pe abonament și îți permiți să dai mai mult pe telefon, atunci poți opta pentru abonamentul Orange Me 30 (€/lună), caz în care iPhone-ul va costa 244 € sau pentru abonamentul Orange Me 25 (€/lună), care va ridica prețul iPhone-ului la 265 €. Abonamentele mai accesibile sunt Orange Me 20, Orange Me 17 și Orange Me 14, dar la încheierea unuia dintre ele, dispozitivul iPhone va costa 339 €, 355 €, respectiv 379 €. Desigur, Orange are în ofertă și alte câteva abonamente, dar care în ciuda prețului mai mic, ridică prețul iPhone-ului aproape de cel pe care îl are la liber.

Vorbind despre prețul la liber al iPhone SE de 16 GB, ei bine acesta este foarte bun – chiar surprinzător de bun. Dacă Vodafone ne impresiona plăcut comercializând acest model de iPhone la 484 €, cu 5 € mai ieftin decât la Apple Store în Germania, ei bine Orange îl listează la doar 469 €. Cu alte cuvinte, la Orange România, noul iPhone SE costă cu aproximativ 100 lei mai puțin decât la Apple în Europa, iar acest lucru nu poate decât să ne încânte.

În privința iPhone SE de 64 GB, acesta este disponibil la Orange atât pe gri stelar, cât și pe roz auriu, nici auriul și nici argintiul nefiind comercializate în prezent de operatorul român. Așa cum era de așteptat, prețul iPhone SE de 64 GB este cu 100 € mai mare decât cel al versiunii de 16 GB, indiferent dacă îl achiziționezi cu un abonament sau la liber. Așadar, adăugați 100 € la prețurile de mai sus și veți obține prețul iPhone SE de 64 GB, atât la unul dintre abonamentele selectate, cât și la liber (unde diferența de 20 € față de Apple Store se păstrează).

La fel ca și Vodafone, Orange promite să livreze primele iPhone-uri SE clienților începând cu ziua de joi, 7 aprilie, zi în care acest terminal este lansat în România.

iPad Pro 9,7 inchi

ipad pro 128 GB orangeTableta Apple care succede în gama iPad pe Air 2 este listată și ea de Orange pe site-ul web. Spre deosebire de iPhone SE, însă, pagina de prezentare a iPad Pro 9,7 inchi nu a fost încă actualizată de către Orange, așa că nu vă pot spune prea multe despre ofertă și nici nu puteți să precomandați tableta.

Ceea ce vă pot spune însă este că singura versiune de iPad Pro listată de Orange este cea cu 128 GB spațiu de stocare, prețul ei la încheierea unui abonament nou fiind de 699 €. Despre prețul abonamentului însă nu se știe deocamdată nimic, la fel cum, până la actualizarea paginii de prezentare a produsului, nu vom ști nimic despre cât va costa la liber sau dacă, alături de aceasta, vor fi comercializate și alte versiuni.

În ceea ce privește data de livrare a iPad Pro, aceasta este trecută ca fiind efectuată „după de 11 aprilie 2016”, deci cu câteva zile mai târziu decât data de livrare listată de Vodafone, 7 aprilie.

La final, este important de menționat că iPhone 5s rămâne disponibil în oferta Orange, dar în cantități extrem de limitate, urmând a fi retras, probabil, odată cu epuizarea stocului existent.

iPhone SE și iPad Pro 9,7 inchi au fost prezentate de către Apple în urmă cu o săptămână, pe 21 martie, ele venind cu multiple îmbunătățiri comparativ cu predecesorii lor. Mai multe detalii despre iPhone SE aveți aici, iar despre iPad Pro 9,7 inchi aveți aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.