Cea mai recentă versiune majoră de iOS include, printre multe altele, o caracteristică de recomandare a contactelor, aplicațiilor, cărților și nu numai. Denumită „Sugestii Siri”, aceasta se folosește de inteligența asistentului virtual personal de pe iPhone, iPad și iPod touch pentru a afișa utilizatorului conținutul pe care s-ar putea să dorească să îl acceseze la un anumit moment din zi sau într-un anumit loc, direct în Căutarea Spotlight.

Vorbim așadar despre o caracteristică inteligentă, capabilă să urmărească și să învețe comportamentul utilizatorilor de iPhone și iPad, pentru a le oferi sugestii de contacte și aplicații în funcție de cât de des le utilizează, de locația și de momentul din zi în care le accesează cel mai adesea. Ținând cont de aceste aspecte, mulți utilizatori de iPhone, iPad sau iPod touch găsesc noua funcționalitate a iOS ca fiind foarte utilă în condițiile în care o simplă glisare pe ecranul principal îți va aduce de îndată o serie de contacte și aplicații relevante, pe care le poți accesa mult mai rapid decât dacă le-ai căuta prin Telefon/Contacte, respectiv pe ecranul principal. Totuși, nu puțini sunt aceia care pur și simplu nu folosesc aceste sugestii sau care le consideră inutile sau irelevante. Ei bine pentru această din urmă categorie de utilizatori există și o soluție rapidă de a scăpa de sugestiile Siri în iOS 9.

Or, dacă nu apreciezi funcționalitatea Sugestii Siri și dorești ca recomandările asistentului să nu mai apară în cele două meniuri de Căutare din iOS, pentru ca tu să te poți concentra pe conținutul favorit, atunci urmează acești pași simpli pentru a o dezactiva.

Cum să dezactivezi sugestiile Siri din Căutarea Spotlight în iOS 9

De ce vei avea nevoie

  • Un iPhone (4s sau mai recent), iPad (generația a 3-a sau mai recent), iPad mini (sau mai recent), iPad Pro sau iPod touch generația a 5-a (sau mai recent)
  • iOS 9.0 sau o versiune ulterioară instalată pe iPhone/iPad/iPod touch

Dezactivează sugestiile Siri

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen iphone ios 9 ecran principal
  2. Accesează General;general configurari
  3. Atinge „Căutare Spotlight”;cautare spotlight ios 9 general
  4. Comută pe „Dezactivat” (gri / O) butonul din dreptul „Sugestii Siri”.dezactivare sugestii siri cautare spotlight

Acum accesează meniul de Căutare al iOS fie printr-o glisare în jos efectuată pe ecranul principal, fie printr-o glisare spre dreapta de pe prima pagină a ecranului principal (clic pe butonul principal pentru a reveni la aceasta) și vei observa automat că nu mai apare nicio sugestie de aplicație, contact sau localizare.

Așadar, acum Căutarea Spotlight va arăta și se va comporta pe iPhone-ul tău exact ca și în versiunile anterioare de iOS, când nu existau sugestii oferite înainte de a efectua căutări, iar tu nu vei mai fi deloc distras atunci când dorești să cauți un contact, o notiță, un mesaj, ceva într-o anumită aplicație și nu doar atât. Iar dacă ai un model mai vechi de iPhone, iPad sau iPod touch, atunci s-ar putea să sesizezi chiar și o creștere a performanțelor dispozitivului tău (pe cele mai recente modele însă nu se va observa nimic diferit în privința rapidității cu care terminalul completează sarcinile).

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.