Încă de la lansarea din toamna anului 2014 a iPhone 6 se zvonește că Apple lucrează la o versiune actaulizată de iPhone cu ecran de 4 inchi, însă informațiile cu privire la noul dispozitiv au fost în general destul de contradictorii. Astfel, dacă anumite publicații citau surse potrivit cărora noul iPhone cu ecran de 4 inchi va avea performanțe similare iPhone 6s, altele veneau și ne spuneau că acest terminal va fi de fapt un iPhone mai ieftin (la fel cum este în momentul de față iPhone 5s) și mai puțin potent decât ultimele modele lansate de gigantul din Cupertino.

Astăzi însă atât Mark Gurman – jurnalistul care a prezentat în trecut informații veridice cu privire la produsele Apple nelansate – cât și site-ul web chinezesc MyDrivers vin să confirme ipoteza conform căreia Apple va lansa în curând un iPhone în stilul 5s, care să fie inferior iPhone 6s. Pentru acesta, sursele citate acum susțin că Apple va adopta o nouă strategie în ceea ce privește denumirea. Astfel, noul iPhone ar putea fi denumit, surprinzător, „iPhone 5se”. Această denumire, susține Mark Gurman, va reflecta faptul că noul terminal reprezintă o versiune actualizată de iPhone 5s.

Prin iPhone 5se Apple se pare că și-ar dori să lanseze un dispozitiv care să ofere cele mai noi caracteristici utilizatorilor care preferă dispozitivele mai mici, însă fără a aduce pe piață un concurent pentru modelele „de top” – iPhone-urile cu ecrane de 4,7 și 5,5 inchi, care sunt actualizate anual cu cele mai noi tehnologii.

Zvonurile din ultimul timp sugerau faptul că un iPhone cu ecran de 4 inchi va avea o carcasă suficient de similară iPhone 5s încât utilizatorii care au avut un iPhone 5 sau 5s vor putea să folosească vechile carcase sau accesorii. Cu toate acestea, nu de puține ori ni s-a spus că designerii din Cupertino nu au stat degeaba și că noul iPhone 5se va avea un aspect ușor diferit de modelele de iPhone lansate în urmă cu 3, respectiv 2 ani. Informațiile venite astăzi pe surse ne sugerează că acele margini tăioase ale ramei iPhone 5s vor fi înlocuite cu margini mai rotunjite, acoperite în partea frontală cu sticlă ușor curbată (o strategie de design preluată de către Apple de la iPhone 6 / 6s).

În ceea ce privește interiorul noului dispozitiv Apple, se zvonește că acesta va avea aceeași cameră principală de 8 megapixeli și aceeași cameră frontală de 1,2 megapixeli ca și iPhone 6, adoptând de la modelul de iPhone lansat în urmă cu mai bine de un an și capacitatea îmbunătățită de auto-focalizare, compatibilitatea cu pozele panoramice mai mari, precum și cu Live Photos. Totuși, se pare că ecranul noului dispozitiv nu va avea 3D Touch, urmând deci a reda în alt fel aceste Live Photos care, în prezent, depind de această nouă caracteristică. În plus, așa cum s-a mai zvonit, noul iPhone va include un cip NFC pentru a fi compatibil Apple Pay, și va veni cu Bluetooth 4.2, VoLTE și Wi-Fi 802.11ac. În ceea ce privește culorile în care va fi disponibilă carcasa noului terminal, se pare că Apple va îmbogăți paleta de culori în care este disponibil iPhone 5s (gri stelar, argintiu și auriu) cu încă una: .

În ceea ce privește procesorul, informațiile sunt contradictorii. Mark Gurman susține că noul iPhone va utiliza aceleași Apple A8 și M8 care sunt folosite și în iPhone 6, însă MyDrivers îl contrazic spunându-ne că iPhone 5se va veni cu un cip Apple A9. În trecut s-a sugerat atât că noul iPhone va avea un cip Apple A8, cât și unul A9, așa că momentan nu putem ști cu exactitate care va fi decizia companiei Apple.

Separat de informațiile privind procesorul, cei de la MyDrivers mai ne oferă date privind RAM-ul, prețul și autonomia bateriei noului iPhone 5se. Aceștia susțin oarecum surprinzător că Apple se aprovizionează pentru noul dispozitiv atât cu 1 GB, cât și cu 1,2 GB de RAM – deși cele mai multe publicații ce au oferit până acum informații cu privire la viitorul iPhone de 4 inchi susțineau că el va avea un singur GB de RAM.

Legat de baterie, aflăm că iPhone 5se ar putea include o baterie cu o capacitate de 1.624 mAh care, în teorie, ar trebui să ofere o autonomie mai bună decât cea oferită de iPhone 5s. Iar dacă vă întrebați care ar putea fi prețul noului dispozitiv, ei bine în China acesta ar putea fi comercializat de Apple la 3688 de yuani sau 560$.

Producția de serie a iPhone 5se ar fi început săptămâna aceasta și chiar dacă informațiile privind specificațiile tehnice au fost contradictorii, cele mai multe publicații care au prezentat date despre iPhone 6c sau iPhone 5se au căzut de acord că acesta va fi lansat în prima parte a anului curent. Cel mai probabil, compania Apple va organiza o conferință în luna martie pentru a prezenta noi produse, printre care și acest nou model de iPhone cu ecran de 4 inchi.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.