Apple a anunțat rezultatele financiare din trimestrul 3 al anului 2015. Iată noile recorduri stabilite

0
945
The first customers walk into the Apple Store at the Americana at Brand shopping complex in Glendale, California, September 20, 2013 to buy the new Apple iPhones. Apple launched two new models of the iPhone today - the iPhone 5S, which is an updated version of the iPhone 5, and a less expensive version, the iPhone 5C. AFP PHOTO / Robyn Beck (Photo credit should read ROBYN BECK/AFP/Getty Images)

Respectând promisiunea făcută la începutul lunii în curs, compania Apple a emis marți seara un comunicat de presă în cadrul căruia anunță rezultatele fiscale pe trimestrul 3 (perioada iulie-septembrie) al anului fiscal 2015 (trimestrul 4 al anului fiscal 2015 în SUA). Așa cum era de așteptat, nu doar dacă ne uitam la previziunile analiștilor de pe Wall Street, trimestrul în care Apple a lansat o serie de produse noi a stabilit noi recorduri în ceea ce privește cifra de afaceri a companiei americane, profitul și vânzările de dispozitive.

Potrivit comunicatului (pe care îl puteți citi mai jos), cifra de afaceri a companiei Apple pe primul trimestru al anului 2015 a fost de 51,5 miliarde de dolari, mai mare cu  miliarde $ față de cea din același trimestru al anului 2014 (42,1 miliarde de dolari) și puțin mai mare decât preconizau americanii în cadrul ghidajului trimestrial anunțat în urmă cu 3 luni (49-51 miliarde de dolari). Profitul companiei pe trimestrul iulie-septembrie a fost de 11,1 miliarde de dolari sau 1,96$ pe acțiune, fiind mult mai mare decât profitul de 8,5 miliarde de dolari din același trimestru de anul trecut. Marja brută în perioada menționată anterior a fost de 39,9 procente, fiind mai mare decât cele 38 procente înregistrate în 2014.

Ca de obicei, compania Apple dezvăluit și totalul vânzărilor pentru principalii generatori de venituri. Astfel, americanii raportează vânzarea a 48 milioane de dispozitive iPhone, 9,8 milioane de iPad-uri și 5,7 milioane de Mac-uri. În aceeași perioadă a anului trecut, gigantul din Cupertino comercializa 39,2 milioane de dispozitive iPhone, 12,3 milioane de tablete iPad și 5,5 milioane de Mac-uri. Observăm, așadar, că vânzarile de iPhone au înregistrat din nou o creșere anuală semnificativă, vânzarile de iPad o scădere destul de însemnată (pentru al șaptelea trimestru fiscal consecutiv), iar Mac-urile o nouă creștere anuală. Cifrele prezentate acum de Apple depășesc, în mare parte, previziunile analiștilor de pe Wall Street, un lucru ce nu ne mai poate surprinde cu nimic.

Potrivit directorului economic al companiei americane, în trimestrul trei al anului curent creșterea anuală a veniturilor cu 38%. Mai mult, Luca Maestri susține că Apple a generat un flux financiar de 13,5 miliarde de dolari în această perioadă și a rambursat peste 17 miliarde de dolari către investitori prin programul de rambursare a capitalului, acoperind astfel 143 miliarde de dolari din cele 200 de miliarde de dolari propuse pentru rambursare. Ținând cont de rezultatele din acest trimestru, oficialul Apple anunță plata de dividende către acționari în valoare de 0,52$ pe acțiune, la data de 12 noiembrie.

Tim Cook, directorul general al Apple, a amintit că anul fiscal 2015 (care s-a încheiat, în SUA, la 30 septembrie), a fost cel mai de succes din istoria companiei Apple, care a înregistrat o creștere a încasărilor cu 28 de procente, ajungând la un impresionant total de 234 miliarde de dolari.

Compania din Cupertino se așteaptă ca în trimestrul fiscal curent (perioada octombrie-decembrie) să aibă încasări cuprinse între 75,5 de miliarde de dolari și 77,5 miliarde de dolari, o marjă brută cuprinsă între 39 și 40 de procente, costuri de operațiuni cuprinse între 6,3 miliarde $ și 6,4 miliarde $ și alte cheltuieli sau încasări de 400 milioane de $.

Începand cu ora 23:00, veți putea asculta în direct teleconferința Apple în cadrul căreia vor fi discutate aceste rezultate financiare și vor fi prezentate alte realizări ale companiei de către directorul general, Tim Cook, și de către directorul economic, Luca Maesri. Mâine dimineață, vom prezenta cele mai importante informații discutate în cadrul acestei teleconferințe.

În trimestrul 3 al anului fiscal curent compania Apple a pus în vânzare o serie de produse noi, care au contribuit la creșterea încasărilor și a profitului. Printre produsele lansate se numără iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPod touch 6 și iPad mini 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.