Odată cu prezentarea viitoarei generații de dispozitive iPhone, a Apple TV 4 și a câtorva versiuni noi de brățări pentru Apple Watch, evenimentul Apple de pe 9 septembrie ne va aduce și câteva anunțuri privind iPad. Jurnalistul Mark Gurman scrie astăzi că o versiune actualizată de iPad mini, împreună cu noul iPad Pro sunt pregătite pentru prezentare în cadrul conferinței de miercurea viitoare, ceea ce înseamnă că pentru prima dată noi modele de iPad vor fi prezentate odată cu noi modele de iPhone.

Tableta cu ecran de 12,9 inchi (iPad Pro) va fi cea mai importantă dintre cele două iPad-uri, deoarece ea reprezintă un model nou, cu care Apple încearcă să se adreseze unei noi nișe și implicit să crească vânzările de tablete ce sunt tot mai slabe de la un trimestru la altul. Dar cu toate că va fi prezentată în sfârșit după vreo doi ani de amânări, noua tabletă de 12,9 inchi nu va fi disponibilă în magazinele companiei americane până în luna noiembrie. Cu toate acestea, Apple pregătește o sesiune de precomenzi pentru iPad Pro, aceasta urmând a avea loc la finele lunii viitoare.

Nici noul iPad mini 4 nu ar trebui să fie neglijat, deoarece va reprezenta o actualizare importantă pentru linia de tablete cu ecran de 7,9 inchi. Această actualizare ar trebui să aducă iPad mini la nivelul mult-mai-puternicului iPad Air 2, de la care va împrumuta designul ultra-subțire și unele caracteristici hardware. Și pentru că tot veni vorba și despre tableta Apple cu ecran de 9,7 inchi, ea se pare că nu va fi actualizată în 2015, aceasta fiind pentru prima dată de la lansarea din 2010 a ei când Apple nu o îmbunătățește.

Iar dacă vă întrebați de ce ar fi ales Apple să nu prezinte noile tablete în cadrul evenimentului din luna octombrie, așa cum a făcut-o în ultimii ani, ei bine se prea poate ca iPad Pro să fie adevăratul motiv. O prezentare mai timpurie nu doar că ar oferi companiei Apple posibilitatea de a promova mai bine produsul, dar mai ales va oferi dezvoltatorilor timp suficient încât să își actualizeze aplicațiile pentru ecranul mai mare al ei, oferindu-le utilizatorilor mai multe opțiuni încă din prima zi de disponibilitate. Mai mult, se prea poate chiar ca evenimentul Apple din octombrie să nu mai existe anul acesta, nu doar din cauza iPad-urilor, ci și din cauza Mac-urilor. Momentan se pare că noi modele de computere nu vor fi anunțate miercurea viitoare, însă este puțin probabil ca Apple să dedice o conferință exclusiv pentru Mac (cu atât mai puțin cu cât toate MacBook-urile au fost actualizate deja, rămânând astfel numai iMac-urile, Mac Pro și Mac mini).

Desigur, nimic nu este bătut în cuie, așa cum ne atenționează și Mark Gurman, care susține că deși momentan acestea sunt planurile Apple, se poate ca noul iPad Pro să nu fie prezentat în octombrie. Sincer să fiu este puțin probabil ca planurile să se schimbe, mai ales că luna trecută se zvonea că noi modele de iPad vor fi prezentate în cadrul conferinței de pe 9 septembrie.

1 COMENTARIU

  1. Buna! Mi-am cumparat ieri un Iphone 4s la mana a 2-a iar cand am probat cu vanzatotul, dupa resetarea telefonului, o cartela orange a prietenei mele s-a conectat( vanzatorul folosea acceasi retea ), dar cand am ajuns acasa si am vrut sa pun cartela personala, tot de pe orange, nu a mai mers, citind doar codul PIN. S-a cumpar alta cartela? Cand am cerut din nou cartela prieteniei s-a activat imediat. O sa mearga doar cartela prietenei pentru ca am pus-o prima dupa cea am reactivat telefonul? Si daca resetez telefonul mi se sterge contul icloud?

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.