Evenimentul Apple care va avea loc peste exact 7 zile urmează să ne aducă, pe lângă prezentarea noilor modele de iPhone și câteva anunțuri legate de Apple Watch, un nou model de Apple TV. Despre acesta s-a vorbit foarte mult în ultima vreme, iar acum câteva publicații vin cu informații noi despre caracteristicile pe care le va avea. Pentru început BuzzFeed scrie că noua generație de Apple TV va veni cu funcționalitate de căutare universală (Spotlight), permițându-le deci utilizatorilor să caute ceva și să obțină rezultate din surse multiple, nu numai din iTunes.

Căutarea universală va fi una dintre caracteristicile de bază ale Apple TV 4, potrivit publicației americane, deoarece ea le va permite utilizatorilor, spre exemplu, să caute un titlu de film și să obțină rezultate nu numai din iTunes, ci și din alte aplicații, cum ar fi Netflix, Amazon Prime, Hulu și nu numai. Acesta este un plus extrem de important, deoarece la actualele modele de Apple TV utilizatorii trebuie să caute un anumit film în fiecare dintre aplicațiile instalate, în cazul în care nu sunt deciși unde să îl urmărească sau nu știu care dintre serviciile disponibile îl oferă. Mai mult, caracteristica va oferi posibilitatea de a căuta actori și regizori, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu vor fi limitați numai la a căuta titluri de filme și emisiuni TV în noul Spotlight pentru Apple TV.

Cât despre prețul noului dispozitiv Apple, aflăm acum de la BuzzFeed că Apple TV 4 va avea un preț de pornire de 149 $, deci și că nu este exclus să existe mai multe modele. Într-un articol separat de cel în care ne spuneau că Apple TV 4 va avea un preț de 149 $ sau 199 $, cei de la 9to5Mac indică faptul că noua generație de Apple TV va fi disponibil în două modele, cu spații de stocare de 8 și 16 GB. Or, ar fi logic ca varianta de bază să fie cea de 8 GB, iar cea de 16 GB să aibă un preț mai mare cu câteva zeci de dolari/euro (probabil 199 $, în SUA).

Totodată, în articolul lor, pe lângă reiterarea unor informații mai vechi despre Apple TV 4, cei de la 9to5Mac scriu că telecomanda noului dispozitiv Apple va avea într-adevăr un touchpad, dar și că ea va avea culoarea neagră. În condițiile în care telecomenzile ultimelor două generații de Apple TV au fost argintii, va fi deci interesant să vedem o telecomandă neagră, probabil cu un design complet refăcut.

Apple TV 4 va fi prezentat în cadrul conferinței de pe 9 septembrie și urmează să fie disponibil pe piață începând cu luna octombrie a acestui an.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.