Apple TV 4 urmează să fie disponibil din octombrie la un preț mai mare decât Apple TV 3. Dispozitivul va avea o telecomandă mai inteligentă pentru jocuri

1
2272

Cea de-a patra generație de Apple TV va fi lansată în luna octombrie (dar prezentată acum, pe 9 septembrie) și pentru că va fi mult mult mai inteligentă decât actualul Apple TV 3, prețul de pornire al ei va fi ceva mai mare. Mark Gurman citează surse din cadrul Apple care susțin că noul model de Apple TV va fi comercializat la un preț de pornire de 149 € sau 199 €, în condițiile în care actualul model va fi păstrat în magazine la prețul de 69 €, fără a beneficia însă de o parte dintre actualizările de software care vor fi aduse în sistemul noului model (și inclusiv de Siri sau de App Store).

În plus, aceeași persoană adaugă în articolul său că mult-așteptatul serviciu de streaming web TV al companiei Apple va fi disponibil „cel mai devreme anul viitor” printr-o actualizare de software lansată atât pentru a treia (actuala), cât și pentru a patra (viitoarea) generație de Apple TV. Acest serviciu va oferi utilizatorilor acces la emisiunile unor posturi de televiziune în direct sau la cerere, în schimbul unui abonament a cărui preț era estimat la un moment dat la 40 $ pe lună.

Separat de informațiile prezentate de Mark Gurman, o altă persoană care a oferit în trecut informații veridice privind produsele viitoare ale companiei Apple, Matthew Panzarino, a scris recent un articol în care, citând surse din cadrul gigantului american, nu doar că ne confirmă că Apple TV 4 va avea un cip Apple A8 și un SDK nativ pentru crearea de aplicații, ci și că va avea o telecomandă mai inteligentă decât mulți dintre noi ne-am fi așteptat.

Panzarino susține că telecomanda viitorului dispozitiv Apple va fi capabilă să determine mișcarea grație senzorilor pe mai multe axe, va include un touchpad deasupra, câteva butoane fizice în partea inferioară și un microfon pentru a permite utilizatorilor să interacționeze cu Siri. Se pare că noua telecomandă a fost gândită de către Apple așa în special pentru jocuri, ea putând să îmbunătățească experiența utilizatorilor și să transforme micul dispozitiv pentru televizor într-o adevărată consolă pentru jocuri, mai bună decât actuala combinație dintre un iPhone/iPad și Apple TV (via AirPlay).

Un Apple TV complet nou, cu App Store și un controler ușor de utilizat ar putea să fure de-a dreptul o mulțime de jocuri obișnuite de pe platforme cum ar fi Nintendo și atrage pe utilizatori să cumpere dispozitivul Apple, mai ales că în plus el va mai oferi serviciul de web TV mai sus menționat, HomeKit și alte aplicații inteligente. Vorbind strict despre jocuri, având o astfel de telecomandă capabilă să acționeze ca și un adevărat controler (similar celor Wii), dezvoltatorii vor putea veni cu o mulțime de jocuri atractive pentru utilizatori, care să ofere, grație microfonului din telecomandă, chiar și o experiență multiplayer destul de bună.

Având toate aceste caracteristici, nu ar fi de mirare dacă Apple TV, așa cum menționează și Panzarino în articolul său, va trece de la un hobby la un produs important pentru compania Apple odată cu lansarea generației a 4-a. Se pare că adevăratul motiv pentru care Apple a tot amânat lansarea dispozitivului este îmbunătățirea lui și aducerea la un stadiu de produs aproape perfect, cum sunt și alte produse Apple, inclusiv iPhone, iPad sau Mac. Astfel, Apple va spulbera concurența și atrage clienții actuali și nu doar către un nou accesoriu capabil să transforme televizorul din camera de zi sau dormitor într-un adevărat „smart TV”.

1 COMENTARIU

  1. Ca si design, mediaplayer-ul Apple TV se aseamana mult cu predecesorul sau, Apple TV 3 cu mentiunea ca este un pic mai inalt. Cutia are aceasi culoare glossy cu logo-ul Apple embosat. Din punct de vedere al pretului, Google Chromecast este net castigatorul luptei cu Apple TV. Insa Apple TV este destinat iubitorilor brandului Apple, celor ce se extaziaza la fiecare noua lansare a unui iDevice. In plus, telecomanda Siri este un mare plus. Ca si specificatii, lupta este deosebit de stransa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.