Google a făcut un anunț important pentru utilizatorii de ceasuri cu sistemul de operare Android Wear, care folosesc sau vor să folosească în același timp și un iPhone. Ceasurile inteligente cu sistemul de operare al gigantului american sunt în sfârșit compatibile cu telefoanele Apple, iPhone 5 (sau orice model mai recent) cu iOS 8.2 (sau orice versiune mai recentă a sistemului de operare) fiind necesare pentru a te putea bucura pe deplin de ceasurile Android Wear. Gigantul american a lansat o aplicație însoțitoare pentru ceasurile Android Wear, ea putând fi descărcată de pe App Store România chiar acum (linkul direct este mai jos).

Android Wear aduce utilizatorilor de iPhone câteva funcționalități cu care posesorii de telefoane cu Android sunt deja obișnuiți – vorbim, spre exemplu, de acces la cadrane de ceas de la terți, informații privind exercițiile fizice (înregistrate de ceas), sincronizarea notificărilor, Google Now și căutări vocale. În plus, Android Wear pentru iPhone va include de asemenea, aplicații precum Vremea Google sau Google Traducere (care vin preinstalate), însă nu va putea să le ofere utilizatorilor și acces la alte aplicații de la terți, din cauza restricțiilor impuse de compania Apple în iOS, astfel că aceia dintre voi care folosiți ceasuri Google nu vă veți putea bucura de aplicații cum ar fi Facebook, cum se pot bucura utilizatorii de Apple Watch, de exemplu.

Aparent, compania Google a încercat să lucreze din greu pentru a oferi utilizatorilor cât mai multe, în pofida limitărilor impuse de către Apple, însă Android Wear pentru iPhone are în continuare o funcționalitate foarte redusă comparativ cu ce oferă versiunea pentru Android a aplicației. Notificările bogate, spre exemplu, sunt acceptate, în cazul iOS, numai de aplicațiile Google, iar cadranele nu sunt oferite decât în număr restrâns.

Android Wear pentru iPhone este compatibil cu noul LG Watch Urbane, viitoarele Huawei Watch și Asus ZenWatch 2, și cu toate celelalte ceasuri inteligente cu Android Wear ce vor fi lansate pe viitor. Din nefericire, Android Wear pentru iPhone nu funcționează în mod oficial pe niciunul dintre celelalte ceasuri Android Wear existente, nici pe Moto 360 sau Samsung Galaxy Gear.

Aplicația Android Wear pentru iPhone poate să fie descărcată pe App Store de către toți utilizatorii ale căror terminale rulează iOS 8.2, dimensiunea aplicației fiind de 44,2 MB.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.