Compania Apple a publicat iOS 9 Golden Master (GM) pentru dezvoltatorii de aplicații la câteva minute după încheierea conferinței unde a prezentat iPhone 6s, iPhone 6s Plus și iPad Pro. iOS 9 GM este deci disponibil și poate fi instalat pe toate dispozitivele iPhone 4s (sau mai recent), iPad 2 (sau mai recent), iPad mini (sau mai recent) și iPod touch generația a 5-a (sau mai recent) de către dezvoltatorii de aplicații, cu o săptămână înainte de lansarea versiunii publice (care va avea loc pe 16 septembrie).

Actualizarea iOS 9 GM are build-ul 13A4340 – același build pe care urmează să îl aibă și versiunea finală – și este disponibilă pentru descărcare atât prin sistemul Actualizare software din Configurările iOS, cât și prin Apple Developer Center.

iOS 9 Golden Master, spre deosebire de versiunile beta ale iOS 9 de până acum, ar trebui să fie complet lipsit de probleme, fiind identic cu versiunea finală a acestei actualizări, versiune pe care orice utilizator o va putea instala pe iPhone, iPad sau iPod touch fără să aștepte ca ea să cauzeze probleme sau dispozitivul său să nu funcționeze corect. Prin urmare, în notițele lansării alăturate acestei actualizări, Apple nu menționează nicio problemă cunoscută, anunțând că a rezolvat toate problemele raportate de către dezvoltatori și utilizatori în perioada de testare a iOS 9. Desigur, deși teoretic nu ar trebui, practic iOS 9 va avea diferite erori mai mici, pe care Apple le va corecta după lansarea versiunii publice, probabil în iOS 9.0.1 sau chiar în iOS 9.1, care, de asemenea, este disponibil pentru dezvoltatori.

Prezentată la WWDC 2015, iOS 9 este o versiune majoră a sistemului de operare pentru iPhone și iPad în care Apple s-a concentrat pe îmbunătățirea inteligenței artificiale, permițând dispozitivelor iOS să învețe tabieturile utilizatorilor pentru a oferi recomandări inteligente privind aplicațiile pe care ar dori să le folosească la un moment dat, persoanele pe care să le contacteze și nu numai. Siri stă în centrul tuturor îmbunătățirilor și recomandărilor inteligente, iOS 9 învățând asistentul chiar și să creeze mementouri contextuale și să răspundă unor comenzi date în limbajul uzual.

În plus, iOS 9 mai vine cu îmbunătățiri semnificative în privința aplicațiilor Mail, Hărți, Notițe, adaugă o nouă aplicație – Noutăți – și îmbunătățește productivitatea utilizatorilor de iPad. În cazul tabletelor, trebuie menționat că Apple a inclus în sfârșit opțiunea de a folosi două aplicații simultan, dar și de a vizualiza clipuri video sau filme în timp ce folosești alte aplicații decât cele în care sunt redate.

Dar cel mai important, iOS 9 este o actualizare canalizată pe îmbunătățirea performanțelor și a experienței de utilizare. Compania Apple a inclus în iOS 9 o grămadă de caracteristici noi în aplicațiile existente, care răspund solicitărilor făcute de utilizatori de ani de zile. Mai mult, ea a încercat să reducă dimensiunea aplicațiilor și actualizărilor iOS, dar și să îmbunătățească autonomia bateriei cu câteva caractersitici și includerea modului Consum redus.

iOS 9 GM este disponibil momentan numai pentru dezvoltatorii de aplicații, utilizatorii de rând putând testa în continuare versiunea de acum două săptămâni a iOS 9. Prin urmare, dacă ești înscris în programul public de testare, să nu cauți această actualizare, deoarece, așa cum era de așteptat, ea nu va fi disponibilă decât pentru dezvoltatori (pentru moment).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.