Apple reduce prețurile planurilor de stocare pe iCloud

1
708

Șeful departamentului Marketing din cadrul Apple și vicepreședinte executiv al companiei, Phil Schiller, a oferit, în cadrul conferinței Apple de pe 9 septembrie, o veste cât se poate de bună utilizatorilor de iPhone, iPad, iPod touch și Mac ce folosesc iCloud.

El a anunțat că prețurile tuturor planurilor de stocare în iCloud vor fi reduse sau chiar înjumătățite cât de curând. Astfel, orice utilizator cu cont de iCloud va putea obține 50 GB de spațiu de stocare în iCloud pentru 0,99 € / lună, 200 GB spațiu de stocare pentru 2,99 € / lună sau 1 TB de spațiu de stocare pentru 9,99 € / lună. Vorbim desigur despre prețurile din România, care sunt puțin mai mari decât în SUA.

Până acum, planurile de stocare în iCloud erau următoarele:

  • 20 GB: 0,99 € / lună
  • 200 GB: 3,99 € / lună
  • 500 GB: 9,99 € / lună
  • 1 TB: 19,99 € / lună

Din nefericire pentru aceia dintre utilizatori care nu vor să plătească suplimentar pentru a obține spațiu de stocare în iCloud, Apple nu a crescut și spațiul de stocare standard, oferit gratuit oricărui utilizator. Prin urmare, în continuare numai 5 GB de stocare vor fi oferiți de gigantul american.

Cu noile prețuri și planuri, compania Apple este mai competitivă în fața unor servicii de stocare în cloud rivale, cum ar fi Disc Google, care, de asemenea, oferă planul de 1 TB pentru 9,99 € / lună. Totuși nu competiția este cea care o interesa pe Apple, ci utilizatorii, deoarece gigantul american a ales să mai meargă un an cu versiuni de iPhone cu 16 GB de stocare. Astfel, cei de la Apple vor încerca să îi convingă pe utilizatorii care optează pentru cele mai ieftine iPhone 6s și iPhone 6s Plus să efectueze un upgrade contului de iCloud la un plan superior pentru a avea loc să stocheze toate fișierele de care au nevoie.

icloud upgrade

Actualizare 17 septembrie: Noile planuri iCloud sunt disponibile pentru toți utilizatorii doritori de upgrade. Cei care făcuseră până acum upgrade la unul dintre planurile iCloud vor observa că Apple le-a mărit spațiul de stocare (în cazul în care aveau 20 GB, vor primi 50 GB, pentru 0,99 €, iar în cazul în care aveau 500 GB, vor primi 1 TB pentru 9,99 €) ori a redus prețul lunar ce trebuie plătit pentru abonament, în cazul planurilor de 200 GB și 1 TB. Efectuarea unui upgrade al planului de stocare pe iCloud se face din panoul iCloud pe Mac, respectiv din meniul iCloud de pe iPhone/iPad/iPod touch.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.