Imediat după încheierea evenimentului special în care Apple a prezentat o serie de produse noi, dar nu a menționat nimic în legătură cu OS X sau Mac, pe portalul dedicat dezvoltatorilor și App Store a fost încărcată versiunea Golden Master a OS X 10.11 El Capitan. Aceasta se adresează atât dezvoltatorilor înregistrați, cât și utilizatorilor înscriși în programul Apple Software Beta.

OS X 10.11 Golden Master Candidat 1 are numărul de build 15A282b și reprezintă practic versiunea finală a sistemului de operare, pe care toți utilizatorii o vor putea descărca în curând. Totuși, spre deosebire de iOS 9 Golden Master, există posibilitatea ca Apple să lanseze un alt candidat, în eventualitatea în care în acesta vor fi descoperite erori – teoretic nu ar trebui să mai existe.

Actualizarea la OS X 10.11 El Capitan va putea fi efectuată atât de către dezvoltatori, cât și de public, însă procesul va fi unul ușor diferit. Dacă dezvoltatorii vor putea descărca actualizarea inclusiv prin intermediul portalului Apple dedicat lor, utilizatorii vor putea efectua această actualizare numai din App Store>Achiziții, unde vor trebui să acționeze butonul din dreptul „OS X 10.11 El Capitan Golden Master Candidate 1”. După instalarea actualizării, toți utilizatorii ar trebui să se bucure de o versiune stabilă și aproape lipsită de probleme a sistemului de operare.

În timpul perioadei de testare, Apple a publicat opt versiuni beta pentru OS X 10.11 El Capitan, o mare parte dintre ele fiind disponibile și pentru utilizatorii eligibili. Ultima versiune beta a fost publicată în urmă cu două săptămâni, pe 31 august. Spre deosebire de acele actualizări, cea mai recentă nu pare să includă noutăți ori schimbări notabile, ci numai corecturi.

OS X 10.11 El Capitan este o versiune construită practic pe fundamentul OS X 10.10 Yosemite, Apple concentrându-se în special pe îmbunătățirea experienței utilizatorilor și performanțelor sistemului de operare. Experiența utilizatorilor va fi îmbunătățită prin diferite caracteristici noi sau actualizate, cum ar fi noul font San Francisco ce face textele mai lizibile, Mission Control-ul actualizat, noua vizualizare divizată ce permite afișarea simultană, pe ecranul întreg, a două aplicații, o căutare Spotlight mai inteligentă și câteva funcționalități noi incluse în Safari, Mail, Notițe, Hărți și Poze. Performanțele vor fi îmbunătățite grație modificărilor ce vor face ca rularea unor aplicații și procese să fie mai rapidă – mai ales mulțumită tehnologiei Metal.

Iar dacă vă întrebați când va fi disponibilă versiunea finală a OS X 10.11 El Capitan, ei bine trebuie să știți că Apple a anunțat pe 9 septembrie că ea va fi lansată pe 30 septembrie. Așadar, atunci oricine va putea actualiza Mac-ul propriu la cea mai recentă versiune a sistemului de operare.

- Reclamă -