Puțin mai târziu decât în anii precedenți, marți dimineața compania Apple a anunțat data la care va avea loc ediția din 2015 a cunoscutului festival ce le aduce posesorilor de produse iOS, OS X și Apple TV concerte ale unora dintre cei mai în vogă artiști. Și în ciuda faptului că se va desfășura în continuare în luna septembrie, iar Roundhouse din Londra va găzdui concertele live, festivalul din 2015 vine cu o serie de schimbări destul de importrante.

În primul rând, după 8 ani în care l-a denumit „iTunes Festival”, cunoscutul festival de muzică live Apple a fost redenumit în 2015 pentru a celebra lansarea Apple Music. Astfel, deloc surprinzător el se va numi de acum Apple Music Festival. Și cum noul serviciu de streaming audio al Apple găzduiește de acum festivalul, el va putea fi urmărit de către abonații Apple Music în aplicația Muzică de pe iPhone, iPad și iPod touch, în iTunes pe Mac și PC sau de pe Apple TV printr-o aplicație specială ce urmează să fie introdusă înaintea concertelor. Totodată, Apple beneficiază de instrumentele oferite de Apple Music artiștilor pentru a le permite să își țină fanii la curent în timpul concertelor, iar postul de radio live Beats 1 va acoperi evenimentul cu diverse interviuri cu artiștii ce vor participa la festivalul din Londra.

A doua schimbare semnificativă adusă de Apple Music Festival este dată de durata când se vor desfășura evenimentele. Dacă până acum iTunes Festival oferea 20 de nopți de concerte (pe toată durata lunii septembrie), putem spune că Apple Music Festival este o variantă mai de „criză” a acestuia. De ce? Fiindcă el ne va oferi numai 10 zile de concerte – între 19 și 28 septembrie – ce vor fi transmise live prin platforma Apple Music. Iar asta înseamnă automat că numărul de artiști care vor concerta va fi mult mai mic decât în anii precedenții, capii de afiș fiind de această dată Pharell Williams, One Direction, Florence + The Machine și Disclosure.

Ca de obicei, londonezii vor avea ocazia de a participa la concerte participând la diferitele concursuri organizate de posturile de radio din Regat.

iTunes Festival a strâns în cei 8 ani de existență peste 550 de artiști, care au concertat în fața a peste jumătate de milion de fani și zeci de milioane de utilizatori care au urmărit concertele live sau la cerere. Printre numele mari care au participat în trecut la iTunes Festival se numără Adele, Coldplay, Elton John, Justin Timberlake, lady Gaga, Katy Perry, Maroon 5, Sir Paul McCartney și mulți alții.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.