Imediat după lansarea iPhone 6 și a iPhone 6 Plus, Apple a primit numeroase critici din cauza „fragilității” noilor dispozitive iOS. Și chiar dacă timpul a demonstrat că ele nu sunt chiar așa de ușor de îndoit precum credea lumea, Apple a decis să lucreze puțin la aliajul din care este construită carcasa telefoanelor sale, iar drept rezultat vom primi în toamnă două noi modele de iPhone mai rezistente decât cele de până acum.

Încă din primăvara acestui an au început să apară pe Internet informații potrivit cărora Apple va utiliza un aliaj din aluminiu Series 7000 pentru viitoarele iPhone 6s și iPhone 6s Plus, beneficiind deci de experiența pe care a dobândit-o folosind acest tip de aluminiu în Apple Watch Sport pentru a construi o carcasă de iPhone mai solidă comparativ cu cea a actualelor iPhone 6 și iPhone 6 Plus (care folosește aluminiu de tip Series 6000). Astfel, compania va adresa scandalul „Bendgate” ce a izbucnit anul trecut, imediat după lansarea iPhone 6 și a iPhone 6 Plus.

Zvonurile privind folosirea noului aliaj de aluminiu în producerea carcasei iPhone s-au înmulțit ca și număr în ultimele săptămâni, întărind astfel convingerea noastră că noua generație a telefonului Apple va fi mult mai solidă comparativ cu cea din 2014. Dacă zvonurile nu vă conving și doriți lucruri concrete, ei bine deja pe Internet au început să apară măsurători detaliate care arată faptul că Apple a întărit unele dintre punctele slabe ale carcasei iPhone 6, creând astfel o carcasă mai solidă și durabilă.

iphone_6s_anodize

Astăzi spre exemplu atât canalul Unbox Therapy (de la care a pornit controversa „Bendgate”), cât și MacRumors vin cu informații privind structura noilor iPhone 6s / 6s Plus și rezistența carcasei acestora la presiune. Cei de la MacRumors susțin că au obținut informații cu privire la compoziția carcasei noului iPhone 6s și pot să confirme că aliajul de aluminiu respectiv conține aproximativ 5 procente de zinc – un element chimic întâlnit în aliajele Series 7000, însă nu și în cele Series 6000 (cum ar fi cel folosit la fabricarea carcasei iPhone 6). În plus, se pare că în timpul procesului de frezare este introdusă în compoziția carcasei o cantitate destul de mare de oțel, suficientă cât să crească durabilitatea și să facă materialul creat mai ușor de prelucrat în timpul procesului de turnare. După analiza la microscop a carcasei iPhone 6s s-a mai descoperit că aceasta are la suprafață un strat de oxid de aluminiu anodizat de 10 microni, care o protejează împotriva coroziunii și permite companiei Apple să o vopsească în culorile dorite.

În același timp canalul YouTube „Unbox Therapy” confirmă faptul că Apple a folosit un nou aliaj de aluminiu pentru iPhone 6s (în compoziția căruia intră oțelul și zincul), acesta făcând carcasa terminalului mai rezistentă la îndoire. Totodată, prezentatorul a supus carcase ale iPhone 6 și iPhone 6s la teste de rezistență la îndoire, descoperind astfel că iPhone 6 se îndoaie la 13 kilograme de presiune, în timp ce carcasa iPhone 6s a început să se îndoaie abia atunci când a fost aplicată o presiune cel puțin de două ori mai mare.

Așadar, este foarte posibil ca iPhone 6s și iPhone 6s Plus să fie mult mai rezistente comparativ cu modelele precedente, iar scandalul „Bendgate” să devină istorie din septembrie. Asta nu înseamnă însă că ele vor fi imposibil de îndoit, ci doar că va fi mult mai dificil sau imposibil să le îndoi accidental (cum ar fi, de exemplu, atunci când le ții în buzunar sau te așezi pe ele).

iPhone 6s și iPhone 6s Plus urmează să fie prezentate pe 9 septembrie și lansate pe 18 septembrie.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.