Compania Apple a lansat joi dimineața cea de-a șaptea actualizare beta pentru OS X 10.11 El Capitan. Această actualizare de OS X este disponibilă din nou și pentru utilizatorii înscriși în programul public de testare a OS X El Capitan, după ce ea fusese publicată accidental de către Apple la începutul săptămânii și retrasă la scurt timp. OS X 10.11 Developer Preview 7 și OS X 10.11 Public Beta 5 vin la aproximativ două săptămâni distanță de a șasea versiune beta de OS X El Capitan (respectiv a patra versiune beta publică), Apple revenind la intervalul de două săptămâni între actualizările OS X.

Actualizarea are build-ul 15A263e și este disponibilă pentru dezvoltatori atât prin intermediul sistemului de actualizare al OS X (din Mac App Store), cât și prin intermediul portalului Apple dedicat dezvoltatorilor de aplicații (numai în cazul dezvoltatorilor). Important de reținut de către utilizatorii care au instalat versiunea beta publică de OS X 10.11 El Capitan lansată la începutul săptămânii este următorul aspect: noua versiune are un build ceva mai nou și este recomandat să fie descarcată și de ei (chiar dacă tot public beta 5 este și aceasta din urmă).

Noua actualizare a OS X 10.11 El Capitan este concentrată pe corecturi de erori și îmbunătățiri în privința performanțelor, dezvoltatorii și utilizatorii care au instalat noile actualizări sesizând și câteva mici modificări și caracteristici noi. Despre noutățile pe care le aduc OS X 10.11 beta 7 și OS X 10.11 El Capitan public beta 5 vom vorbi ceva mai jos.

OS X 10.11 El Capitan este o versiune construită practic pe fundamentul OS X 10.10 Yosemite, Apple concentrându-se în special pe îmbunătățirea experienței utilizatorilor și performanțelor sistemului de operare. Experiența utilizatorilor va fi îmbunătățită prin diferite caracteristici noi sau actualizate, cum ar fi noul font San Francisco ce face textele mai lizibile, Mission Control-ul actualizat, noua vizualizare divizată ce permite afișarea simultană, pe ecranul întreg, a două aplicații, o căutare Spotlight mai inteligentă și câteva funcționalități noi incluse în Safari, Mail, Notițe, Hărți și Poze. Performanțele vor fi îmbunătățite grație modificărilor ce vor face ca rularea unor aplicații și procese să fie mai rapidă – mai ales mulțumită tehnologiei Metal.

OS X 10.11 El Capitan este disponibil momentan numai pentru dezvoltatorii înregistrați în Apple Developer Center, însă utilizatorii de rând înscriși în programul AppleSeed vor putea, de asemenea, să facă actualizarea la o versiune beta a El Capitan în iulie. Versiunea finală a OS X 10.11 va fi lansată de către Apple în toamna acestui an, luna iulie fiind cel mai probabil aleasă pentru lansare.

OS X 10.11 El Capitan beta 5 și public beta 5 – iată ce noutăți aduc

  1. Ecranul „Despre acest Mac” a fost actualizat primind nu doar logoul colorat al OS X 10.11 El Capitan, ci și numărul de build al versiunii de OS X instalate.os x 10.11 el capitan beta 5
  2. În Preferințe Sistem a fost adăugată o nouă caracteristică de accesibilitate care le permite utilizatorilor să activeze sau dezactiveze opțiunea de localizare rapidă a cursorului mausului prin mișcări repetate stânga-dreapta.os x 10.11 public beta 5
  3. Aplicația Safari a primit un ecran de primire nou, care le afișează utilizatorilor caracteristicile noi introduse în noua versiune a sa.

Ai descoperit și alte noutăți în această versiune beta de OS X? Anunță-ne în comentarii!

- Reclamă -