Imediat după lansarea iPhone 6 și a iPhone 6 Plus din luna septembrie a anului trecut a izbucnit un mare scandal din cauza faptului că s-a constatat de către unii utilizatori că noile lor terminale se îndoaie aparent destul de ușor. Problema – denumită generic „Bendgate” – a devenit cunoscută publicului mai ales după apariția pe Internet a unui clip video în care Lewis Hilsenteger de la Unbox Therapy a demonstrat că nu trebuie prea multă forță pentru a îndoi un iPhone 6 Plus.
După ce aparenta problemă a noilor iPhone-uri se răspândise pretutindeni, compania Apple a răspuns că ea este „extrem de rară” și că iPhone 6 și iPhone 6 Plus au carcase unibody construite din aluminiu series 6000, ranforsat cu oțel inoxidabil și titan, pentru a fi mai dificil de îndoit. Mai mult decât atât, gigantul american a spus că iPhone-urile din noua generație sunt cele mai rezistente lansate de ei vreodată.
Ei bine, această problemă nu a determinat-o pe Apple să îmbunătățească, construcția carcaselor iPhone 6 și iPhone 6 Plus și ea nu a afectat prea tare nici vânzările terminalelor, care depășesc și acum record după record. Totuși, inginerii gigentului american nu au pierdut timpul în ultimul an și aparent au decis să întărească structura noului „iPhone 6s”, ranforsând mai bine zonele sensibile (cum ar fi cea din zona butoanelor de control a volumului), pentru a face dispozitivul mai dificil de îndoit. Sau cel puțin așa reiese dintr-un nou clip video publicat de Unbox Therapy pe YouTube, în care gazda canalului ne demonstrează că zona din jurul butoanelor de control a volumului a fost întărită semnificativ de către Apple în cazul carcasei iPhone 6s. Măsurând cu un șubler atât carcasa iPhone 6, cât și presupusa carcasă a iPhone 6s, Lewis a constatat că aceasta din urmă este mult mai groasă, în zona butoanelor de volum, având 1,9mm, comparativ cu cei doar 1,14mm grosime pe care îi avea vechea carcasă. Prin urmare, noul iPhone ar trebui să fie mult mai dificil de îndoit în condiții de utilizare normală, dar cum cel care a creat clipul video de mai sus nu a dispus de un iPhone 6s complet asamblat, nu a putut testa rezistența lui momentan.
Interesant este că în ciuda faptului că anumite zone de pe carcasa noului iPhone au fost mai bine ranforsate, acest iPhone ar putea fi în final mai ușor decât generația precedentă. Carcasa terminalului cântărește numai 25 de grame, fiind cu 2 grame mai ușoară decât carcasa iPhone-ului 6. Această modificare s-ar putea datora utilizării de către Apple a unui nou tip de aluminiu, series 7000, pe care gigantul american îl folosește și la fabricarea Apple Watch Sport. În ultimele luni au existat numeroase informații ce indicau folosirea de către Apple a unui nou tip de aluminiu în iPhone 6s și iată că zvonurile s-ar putea adeveri în curând.